Nytt stormøte om Lister-samarbeidet

MØTE: Tingparken har konferansesenter og kultursenter i Hægebostad. Neste mandag skal det være Listerting i lokalene. Det betyr at formannskapene fra seks kommuner samles. FOTO: Svein Løvland

12. februar møtes alle formannskapene i Lister-kommunene for å drøfte Lister-samarbeidet og ny organisering og vedtekter. Som høvdingene gjorde på 500-tallet samles formannskapspolitikere fra seks kommuner i Tingparken i Hægebostad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Målet med årlige felles formannskapsmøter/Listerting er både å informere om aktiviteter man har vært opptatt av i året som har gått, samt få kommunalpolitiske tilbakemeldinger på hva man anser som viktig felles innsatsområder i årene som kommer. Det store temaet er Lister-samarbeidet. Listerrådet ønsker fremover å skille tydeligere mellom det administrative Lister-samarbeidet og det politiske Lister-samarbeidet. Gjennom å utvikle tydeligere samhandlingsmål, skal det bli lettere å evaluere resultatene.

Hægebostad ønsker en diskusjon om finansieringen av Listerrådet, men ordførerutvalget vil ikke ha med endringsforslaget når Listertinget møtes den 12. februar.

Videre fremdrift av Listersamarbeidet ble også drøftet før jul. Listerrådet sluttet til rådmannsutvalgets innstilling med følgende vedtak:

Listerrådet slutter seg til prosjektgruppen/rådmannsutvalgets tilrådninger om justering av Listerrådet/Listersamarbeidet

Listerrådet tilrår at forslag til nye vedtekter endres i henhold til foreslåtte endringer som framkom i møtet. Endringsforslaget oversendes kommunene for endelig behandling.

Etablerte fagnettverk gjennomgås med sikte på å klargjøre mandat og rapporteringslinjer. Alle fagnettverk er i siste instans underlagt rådmannsutvalget.

Det må utvikles en kommunikasjonsstrategi for god og systematisk synliggjøring av Listerregionen og prosjekter Listersamarbeidet er involvert i. Listerrådet ber administrasjonen fremme en sak om organisering og finansiering i løpet av våren 2018.

To bolker

I programmet for Listertinget er det lagt opp til to bolker. Før lunsj er temaet samarbeidsrelasjoner som har til hovedhensikt å tilby og utvikle gode tjenester. Lederne for de ulike nettverkene/organisasjonene skal gi en orientering om hva det har vært jobbet med i 2017, og hvilke mål man har lagt opp til i 2018. Her er tema og foredragsholdere:

  • Helsenettverket v/leder Inger Marethe Egeland
  • Oppvekstnettverket v/leder Geir Bruli
  • Lister Kompetanse as v/daglig leder Hilde Strømme
  • Lister Nyskaping as v/daglig leder Christiane Skage
  • Plan/næringsnettverket v/leder Steinar Ness
  • Folkehelse og levekår v/leder Linn Gyland

Rådmannsutvalget i Lister har ambisjoner om å finne en enklere organisering enn aksjeselskapsformen for Lister Kompetanse AS.

Ny analyse av Lister

Etter lunsj er tema potensielle utviklingsområder. De siste årene har Listerrådet i regi av Telemarksforskning fått utarbeidet en regional analyse for Lister. Denne beskriver status for områdene arbeids- nærings- og befolkningsutvikling. Analysen for 2017 er nå klar, og viser blant annet at veksten i næringslivet i Lister har vært bedre enn forventet de siste 5 årene. Forsker Knut Vareide vil imidlertid komme inn på en rekke utfordringer regionen må ta stilling til når det gjelder videre satsing og planlegging.

Fylkesveier og E39

Samferdselssjef Vidar Ose fra VEst-Agder fylkeskommune skal gi Listertinget en status for Listerpakken.

E 39 er en realitet, arbeidet er i ferd med å bli startet opp, og konsekvensutredninger er gjennomført. Ordfører Jan Kristensen og ordfører Per Sverre Kvinlaug skal ta for seg strekningen Kristiansand til Stavanger og si litt om lokale og regionale virkninger.

Andre tema

Nav-direktør Elisabeth Blørstad i Agder ber om en tilbakemelding fra Listerrådet om den videre fremdriften i sammenslåing av Nav i Lister

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...