Nytt håp for bygdekinoen på Byremo

AULAEN: Det kan bli bygdekino i aulaen på Byremo videregående skole allerede på nyåret. Ungdomsskolen vurderer å starte elevbedrift. Foto: Arkivfoto

Men det vil etter alt å dømme kreve økt kommunalt tilskudd.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KINODRIFT: Elever i sjuende klasse ved Byremo ungdomsskole og foreldrene deres har tatt initiativ til å se på muligheten for å starte opp bygdekinoen på Byremo igjen.

Tanken er å danne en elevbedrift som kan stå for driften, slik kinotilbudet tidligere ble drevet av en elevbedrift ved Byremo videregående skole.

Les også: Neppe bygdekino på Byremo i vinter

I tilfelle kan kinodriften starte igjen allerede på nyåret.

Tilskudd

Gruppen som jobber med planen har sendt en forespørsel til Audnedal kommune om muligheten for å øke det kommunale tilskuddet til kinodriften. Audnedal kommune har bidratt med 15 000 kroner i året.

– Vi er avhengige at vi tjener noen kroner på dette. Vi kan ikke risikere å gå i minus. Vi må uansett betale profesjonelle folk som skal kjøre filmene, og dersom det ikke kommer folk må vi stå for den utgiften. Derfor har vi henvendt oss til kommunen for å finne ut om det er mulig å øke tilskuddet noe, sier Trond Hamran i foreldregruppen.

TILSKUDDET: Trond Hamran mener mye vil avhenge av om Audnedal kommune kan øke tilskuddet til bygdekinodriften. Foto: Arkivfoto

Ordfører Reidun Bakken (KrF) i Audnedal er svært glad for initiativet, men tviler på om kommunen vil øke tilskuddet.

– Det er ikke lenge siden vi økte tilskuddet til 15 000. Jeg tror ikke det er aktuelt å øke det ytterligere nå. Men kommunen kan nok bidra på annet vis, blant annet med markedsføring av filmtilbudet, sier Bakken.

– Akkurat nå ligger initiativet hos en foreldregruppen. Men vi håper de får til dette, sier hun til Lyngdals Avis.

Tysklandstur

Foreldregruppen ser for seg at elevbedriften driver kinoen i to-tre år framover. Sjuendeklassingene planlegger å bruke inntektene til en klassetur til Tyskland.

– Vi føler vel at vi ikke at vi har fått et klart svar på spørsmålet om tilskudd, sier Hamran.

– Vi har hatt en samling i foreldregruppen denne uka, og synes nok tilskuddet bør økes noe. Men utgangspunktet vårt er jo samtidig at vi mener Byremo bør ha dette tilbudet, sier han.

Fulle hus

Bygdekinoen på Byremo drives i samarbeid med Norsk Bygdekino, som sørger for aktuelle filmer. Filmene vises i aulaen ved Byremo videregående skole.

Tidligere var det en elevbedrift ved Byremo videregående som drev bygdekinoen, men denne elevbedriften avviklet kinosatsingen etter sommerferien.

Les også: Byremo VGS avvikler kinodriften

Bakken mener også behovet for kinodrift på Byremo absolutt er til stede.

- Jeg har i hvert fall opplevd stappfulle hus når jeg har sett film på Byremo, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...