Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Yasmin kan bli nødt til å vente et år

MÅ VENTE: Yasmin Kristensen – her i ferd med å rydde vekk en sen høstferiefrokost etter barna – kan bli nødt til å vente mer enn et år på ankesaken. Foto: Lars Rekaa

Advokaten til firebarnsmoren fra Åros tror ikke saken hennes kan komme opp det første året.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UTVISES: Yasmin Kristensen skal utvises. Hennes forbrytelse er at hun løy om bakgrunnen sin da hun kom til norge som 18-åring i 2001.

UDI, UNE og Oslo tingrett har alle bestemt at hun skal fratas det norske statsborgerskapet og utvises til Djibouti.

Lyngdølene har gått massivt ut med støtte til Yasmin.

Optimist

Nå er saken anket, og Yasmins advokat, Nadin Humlen, ser optimistisk på muligheten for at anken skal vinne fram. Men hun er samtidig klar på at det vil ta tid.

– Jeg vet rett og slett ikke når ankesaken, som skal gå for Borgarting lagmannsrett, blir berammet, sier hun, og legger til at hun vil bli overrasket hvis det tar mindre enn et år.

– Nå venter vi i første omgang på et tilsvar fra staten. Staten har frist til 9. oktober. Først deretter går den videre til lagmannsretten, som skal avgjøre når den kommer opp.

Viktige momenter

Humlen sier det er flere ting som tilsier at det skal være mulig å vinne fram med en anke.

ERFAREN: Advokat Nadin Humlen har jobbet mye med innvandringssaker. Advokatfirmaet Humlen har mye erfaring på området. Foto: Privat Foto: Privat

– Først og fremst mener jeg dommerne i tingretten har anvendt fakta feil. De har sett bort fra de fire barnas samlede situasjon hvis mor blir sendt til Djibouti.

– Videre er det finjuridiske vurderinger som kommer inn. Vi mener det er brukt feil lovhjemmel – og sett bort fra spørsmålet om forholdsmessighet mellom straff og ulovlig handling.

Sende med barna?

Nadin Humlen mener også at tingretten ikke har vurdert situasjonen i det muslimske Djibouti – landet Yasmin flyktet fra og hun nå skal utvises til.

Les også: Yasmin skal tvangsskilles fra mann og barn

– Både Une og tingretten har lagt til grunn at det er mulig for ett eller flere av barna å bli med henne til Djibouti, sier advokat Nadin Humlen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...