Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Gledestårer på Årnes

FÅR BLI: Yasmin Kristensen, her sammen med ektemannen Rolf Erik, får bli i Norge! Foto: Lars Rekaa

Borgarting lagmannsrett har talt: Yasmin Kristensen får bli!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2019 kl 15:57

GLEDESTÅRER: Gledestårene ha strømmet. Familien Kristensen på Årnes har fått beskjeden de har ventet på så lenge. Etter en lang runddans i det norske rettssystemet får mamma bli i Norge.

Dermed slipper også pappa Rolf Erik og de fire barna å reise sammen med Yasmin for å bosette seg i Djibouti i to år.

14 dagers ankefrist

Nå skal de bare glede seg over resultatet de første 14 dagene – mens staten bestemmer seg fort om saken skal ankes til Høyesterett eller ikke.

– Det er nesten uvirkelig. Jeg er helt målløs, sier hovedpersonen selv, Yasmin Kristensen til Lyngdals Avis-

– Jeg har jo trodd på det hele tiden, men det er samtidig en stor letteløse at dommen nå er falt, sier hun.

– Selv om vi alltid hare hatt tro på at dette skal gå bra, jar jo noen dager vært tyngre enn andre. Vonde tanker har sneket seg inn, sier ektemannen, Rolf Erik Kristensen.

Dommen

I dommen kjenner Borgarting lagmannsrett vedtaket i Utlendingnemnda om ikke å omgjøre Utlendingsdirektoratets vedtak om innreiseforbud (utvisningsvedtaket) ugyldig.

Videre tilkjenner retten familien nær 700 000 kroner i saksomkostninger. Dette er penger staten må betale.

Det gjelder 323 369 kroner i omkostninger i forbindelse med lagmannsrettssaken og 370 566 kroner i forbindelse med tingrettssaken i 2016.

Lagmannsretten har også også vurdert om det iopprinnelige vedtaket om å utvise Yasmnin var en krenkelse av hennes rettigheter etter Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Her har imidlertid Borgarting lagmannsrett frifunnet staten.

Spesiell sak

Saken har vært spesiell. Yasmin Kristensen kom til Norge som 18-åring i 2001. Hun forlot hjemlandet for å slippe tvangsekteskap, og søkte asyl i Norge.

Siden Norge ikke ga oppholdstillatelse til flyktninger fra Djibouti, fikk hun beskjed fra andre asylsøkere om at hun måtte si at hun var fra Somalia, noe hun også gjorde.

Etter hvert ble hun gift med Rolf Erik Kristensen i Lyngdal. Ekteparet har i dag fire barn, og bor på Årnes. Hun fikk også norsk statsborgerskap.

Fratatt statsborgerskapet

Så fikk UDI mistanke om at hun kanskje ikke var fra Somalia likevel, og fratok henne statsborgerskapet i 2015. Samtidig ble det bestemt at hun skulle utvises i to år.

Saken har vært behandlet både i Utlendingnemnda (Une) og i Oslo tingrett. Begge instanser opprettholdt vedtaket i UDI.

Saken ble anket inn til Borgarting lagmannsrett, som behandler alle saker der utlendingmyngdihetene er part.

Les også: Godtar tap av statsborgerskap – krever utvisning omgjort

Da saken var opp i lagmannsretten i mars, frafalt Yasmin Kristensens advokat Arild Humlen det opprinnelige kravet om at også inndragelsen av statsborgerskapet skulle kjennes ugyldig. Han konsentrerte seg om kravet om at hun ikke måtte utvises – og vant fram.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...