Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vurderer tiltak mot båtulykker

SIKKERHET: Mange tyske fisketurister kommer til Norge med begrensede kunnskaper om sjøvett og båtvett. Tyskere som står i båten i grov sjø er ikke et uvanlig syn. Foto: Korshamn.no, arkivbilde

Hver femte drukningsulykke i fjor rammet en utlending. Nå vurderer Sjøfartsdirektoratet tiltak.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DRUKNING: – Dette er en situasjon vi følger nøye, sier Petter Søreng, seksjonssjef for fritidsfartøy hos Sjøfartsdirektoratet til NRK.

For en uke siden omkom to tysker fisketurister da båten de var i kantret utenfor Korshamn. En tredje sportsfisker ble reddet opp av vannet uten alvorlige skader.

Les også: «Vet ikke om de hadde redningsvest»

Tall fra Redningsselskapet viser at 94 personer druknet på sjøen i fjor. 20 prosent av disse var utenlandske fisketurister.

Guidekrav

– Økt tilsyn med dem som leier ut båter kan være et virkemiddel for å skjerpe sikkerheten. Det går også an for den enkelte utleier å ilegge strengere regler enn lovens krav, sier Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør for forebygging og sikkerhet hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NRK Sørlandet.

Hun er også åpen for at det innføres krav om at det må være med lokalkjente guider i båtene i særlig vanskelige farvann.

Myndighetene vurderer også andre tiltak. Mulige tiltak kan være å begrense for hvor langt ut turister kan ta båten, å sette krav til førerferdigheter, å innføre alderskrav for fører eller forby drikking av alkohol ombord, også for passasjerene.

Sikkerhetskampanje

– Det er ikke bra at så mange av dem som kommer på ferie hit, ender sine dager her, sier Anne Rygh Pedersen.

DSB har sammen med Sjøfartsdirektoratet, Fiskeridirektoratet, Innovasjon Norge og NHO Reiseliv utarbeidet en sikkerhetskampanje rettet mot utenlandske fisketurister. Kampanjen, som er engelskspråklig, omfatter brosjyre og video.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...