Vil stoppe parkeringsvakten

ROTASJON: Kommunen ønsker rotasjon på parkeringsplassene i Alleen, de forretningsdrivende ønsker at trafikkbetjentstillingen avvikles. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Butikkene i Alleen frykter at parkeringsvakten Lyngdal kommune har satt inn vil skremme bort kundene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FJERNES: I et brev til Lyngdal kommune, vil Lyngdal markedsforening be om at ordningen med vandrende parkeringsvakt stoppes inntil videre.

Dette ble vedtatt på markedsforeningen årsmøte onsdag kveld.

Møte med kommuneledelsen

Daglig leder i foreningen, Thor Ove Aas, opplyser til Lyngdals Avis at han allerede har vært i et møte med ordfører og rådmann og bedt om en grundig politisk gjennomgang av ordningen.

– Rådmannen lovte å fremme en sak til formannskapet om dette, sier Aas.

– Vi ønsker i utgangspunktet ikke noen parkeringsvakt i Lyngdal. Vi frykter en slik ordning vil skremme bort kundene. Nå ønsker vi i første omgang at ordningen stoppes inntil den er politisk behandlet, og deretter fjernes helt, sier Thor Ove Aas.

Ønsker rotasjon

Lyngdal kommune opplyser på sine hjemmesider at ordningen med begrenset parkeringstid i Alleen ble vedtatt helt tilbake i 2008, og at en ansatt ved tekniske tjenester i kommunen, fikk i 2010 omgjort 20 prosent av stillingen til stilling som trafikkbetjent.

Kommunen opplyser at beslutningen om å håndheve reglene er tatt etter ønske fra forretningsdrivende, som viser til at langtidsparkerte biler foran deres butikker, reduserer tilstrømningen av kunder.

Kommunen ønsker å øke rotasjon på parkeringslassene. Dette, samt behovet for å rydde opp i en negativ parkeringskultur, samt økende fokus på myke trafikanter, ble formidlet som hovedpunkter til trafikkbetjenten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...