Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil se nærmere på kommunalt eid selskap

KONTROLL: Kommunerevisjonen Vest IKS anbefaler selskapskontroll av det interkommunale datasamarbeidet DDV Drift og DDV Strategi. Foto: Svein Løvland, avisen Agder

Kommunerevisjonen mener det bør foretas en selskapskontroll av selskapene for datasamarbeid.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REVISJON: Det skriver avisen Agder.

Kommunene Kvinesdal, Audnedal, Farsund, Flekkefjord, Hægebostad, Lindesnes, Mandal, Marnardal og Åseral eier dataselskapet DDV Drift, som skal stå for IKT-drift og brukerstøtte – det vil si ha ansvaret for datamaskinene – til kommunene. IKT står for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Lyngdal er ikke medeier i det interkommunale selskapet. Nye Lyngdal går i utgangspunktet inn for at den skal klare datadriften på egen hånd etter kommunesammenslåingen med Audnedal.

DDV Strategi

Kommunene eier også DDV Strategi, som ivaretar den daglige administrative ledelse av samarbeidet, og er det administrative «limet» i samarbeidet.

DDV Strategi står også for prosjektledelse av interkommunale prosjekter som vil påvirke IKT-driften. DDV Strategi skal foreta bestilling og forvaltning av kommunenes IKT-løsninger, og skal også være en ressurs i det strategiske utviklingsarbeidet.

Hefter for milliongjeld

I forbindelse med møte i Kvinesdal kontrollutvalg viser kommunerevisjonen til at vedtektene ikke angir kommunenes eierandel i selskapet DDV Drift. Det er heller ikke registrert transaksjoner mellom selskap og kommune i følge regnskapet for 2014. Selskapet ble stiftet 1. januar 2014.

Det er ikke foretatt egenkapitalinnskudd i selskapet. Det er heller ikke stilt kommunal garanti overfor selskapet i henhold til kommunens årsregnskap for 2014.

Regnskapet for 2014 var selskapets første driftsår. Regnskapet viser et resultat på 6000 kroner og en fri egenkapital på 0,- kroner. Eierne hefter solidarisk for selskapets gjeld på 4,6 millioner ut fra en samarbeidsavtale. Samarbeidsavtalen regulerer også kommunenes økonomiske tilskudd til selskapet.

Kommunerevisjonen vurderer at det, basert på en risiko og vesentlighetsanalyse, bør foretas selskapskontroll.

Kommunerevisjonen har mange av de samme anmerkningene til DDV Strategi og konkluderer med at det også bør gjennomføres selskapskontroll av dette selskapet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...