Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil løse Korshamn-konflikten

FØLGER OPP: Nestleder i hovedutvalget for miljø, plan og drift (HMPD) i Lyngdal kommune, Jon-Are Åmland (KrF), vil følge opp den betente utbyggingssaken i Korshamn. Foto: Arkivfoto

– Vi må finne en løsning begge parter kan leve med!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 14:19

HMPD: Jon–Are Åmland (KrF) vil ta opp byggekonflikten i Korshamn.

Lyngdals Avis fortalte torsdag historien om byggeprosjektet i Korshamn. Byggmester Tore Berge er i gang med å bygge et hus på brinken over havna i Korshamn. Huset vil få en fantastisk utsikt. Samtidig mister naboene i huset bak – Eivind Aavik og hans familie – så godt som all utsikt mot havet.

Det er også uavklarte spørsmål om veiretter i denne saken. Aavik har klaget over at byggmesteren har fått igangsettingstillatelse for prosjektet. Klagen skal behandles i hovedutvalget for miljø, plan og drift (HMPD) onsdag.

Besøkte familien

– Jeg stusset virkelig da jeg leste om saken, og reiste ut for å besøke familien Aavik, sier Åmland til Lyngdals Avis.

Det han så, fikk ham til å bestemme seg for å følger opp saken opp i HMPD, der han er nestleder.

Der vil han sannsynligvis gå inn for at Eivind Aaviks klage tas til følge, slik at stridsspørsmålene kan avklares før arbeidet med prosjektet får fortsette.

– Vi kan ikke fatte et vedtak som så til de grader vil ramme naboen, det blir rett og slett helt feil, sier Åmland.

Flere punkter

Åmland, som også er ordførerkandidat for sitt parti, slår fast at det er flere ting han stusser over i saken:

  • Det er snakk om et høyt og stort bygg.

– Det tar mye av utsikten fra naboen, sier Åmland.

  • Konflikten omfatter uavklarte veiretter.

– Så lenge dette er uavklart, vil det være et brudd på Plan- og bygningsloven å gi byggetillatelse, sier Åmland.

  • Igangsettingstillatelsen er gitt administrativt.

– HMPD sa nei i første omgang. Jeg ventet jo at vi skulle få saken tilbake til politisk behandling, men tillatelsen ble gitt administrativt. En slik sak bør behandles politisk, sier Åmland.

– Jeg tror de fleste ville reagert hvis de fikk tilsvarende behandling. Dette er i tillegg et veldig viktig område. HMPD burde vært på befaring i denne saken, sier Jon–Are Åmland, og legger til:

– Vi i KrF er opptatt av likebehandling og rettferdig ved behandling av slike saker. Her er det en familie som føler seg overkjørt og maktesløse, og det må vi ta på alvor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...