Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil gjennomføre politireformen fra 1. mars

IVERKSETTER: Fungerende politimester varsler at politireformen trår i kraft 1. mars neste år. Da mister Lyngdal lensmannskontoret, mens Byremo får politistasjon for de indre bygder. Foto: Svein Løvland, Avisen Agder

Lyngdal mister lensmannskontoret – Byremo får en ny politistasjon.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

POLITIREFORM: 1. mars nest år skal det nyorganiserte Agder politidistrikt være klappet og klart.

Fra samme dato håper politiet å være kvitt lensmannskontoret i Lyngdal. Samtidig er målsettingen at den nye politistasjonen for Indre Agder skal være operativ på Byremo.

Brev

Det framgår av et brev fungerende politimester i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll, har sendt kommunene i distriktet.

Les også: Lensmannskontoret i Lyngdal foreslås nedlagt

Det har vakt betydelig motstand at mange store lensmannskontoret ble vedtatt nedlagt da Stortinget gjorde sin vedtak om politireformen. Blant annet ble det vedtatt at både Lyngdal og Kvinesdal skal miste sine lensmannskontoret, mens Farsund og Flekkefjord skal bestå.

Les også: Lyngdal kommunestyres vedtak om lensmannskontoret har skapt uro i Audnedal

I Audnedal vakte det imidlertid glede da det ble bestemt at den nye politstasjonen for de indre bygder skulle legges til Byremo.

Ledere på plass

Sundvoll kan ikke love at alt er på plass til 1. mars. Det er blant annet et spørsmål om lokaler.

«Noen nye lensmannskontorer vil bli etablert i løpet av 2018. Andre vil det ta lengre tid å etablere. Det henger sammen med leiekontrakter som er inngått på eksisterende bygninger og muligheter for å etablere nye kontorer som innfrir kravspesifikasjoner og økonomi», heter det i brevet.

Sundvoll understreker likevel at lederne for de nye politistasjons- og lensmannsdistriktene skal være på plass til 1. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...