Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil gi enslige, mindreårige asylsøkere en stemme

FOLKEOPPLYSNING: De vil drive folkeopplysning om situasjonen for enslige, mindreårige asylsøkere. Fra venstre Hanne Bråthen, Anne Ødegaard, Lorraine Nissen, Christina Møller, og Kristin Fredriksen. Silje Refsnes og Ibrahim Najafi var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Lars Rekaa

Derfor kaller de arrangementet på Rådhusplassen Røst. I august vil de vise hvordan der er å få livet satt på vent.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ENGASJERTE: – Vi er rett og slett en gruppe engasjerte mennesker som ønsker å rette søkelyset mot den gruppen unge asylsøkere som har fått begrenset oppholdstillatelse – det vil si at de må ut av landet når de fyller 18, sier Anne Ødegård, som er fra Hægebostad.

Sammen med Hanne Bråthen (Lyngdal), Lorraine Nissen (Lyngdal), Christina Møller (Kvinesdal), Kristin Fredriksen (Lyngdal), Silje Refsnes (Audnedal) og Ibrahim Najafi (Lyngdal) har hun bestemt seg for å gi denne gruppen en stemme.

På vent

Lyngdal har allerede et bokollektiv for enslige, mindreårige asylsøkere.

– Felles for dem er at de kan få livet satt på vent i inntil fire år. De får begrenset opphold, men når de blir 18 skal de ut av landet. Mange nordmenn vet ikke hva det innebærer å få livet satt på vent i opptil fire år, sier Lorraine Nissen.

– Flere av oss jobber på bofellesskap der det bor enslige mindreårige flyktninger og noen av oss har jobbet på mottak for enslige mindreårige, forteller Anne Ødegård.

Lever på gata

Hun mener at mange av dem nå drives på flukt på nytt – denne gang fra Norge.

– Vi vet at mange har reist til Frankrike og de fleste av oss kjenner noen der. Her lever ungdommene under tøffe forhold, mange av dem på gata i Paris eller andre storbyer, sier hun.

– Dett ønsker vi å dokumentere, derfor reiser Silje, Lorraine og jeg til Frankrike i juli. Resultatet av reisen skal etter planen bli en fotoutstilling som viser hvordan disse ungdommene har det i Frankrike, sier Kristin Fredriksen.

Musikk og appeller

Arrangementet de planlegger skal finne sted 1. august.

– Det er dagen før Lyngdal Cup, så det kommer til å være mye folk i byen, sier Anne Ødegaard.

Stedet er Rådhusplassen (fotoutstillingen kommer inne på Kulturhuset.

– Vi vil åpne for appeller både fra private og organisasjoner. Men hovedsaken blir likevel musikalske innslag, sier hun.

– Vi jobber med flere artister – uten at programmet er spikret, ennå. Målet er å få med båe lokale krefter og artister som er landskjente, sier Lorraine Nissen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...