Veien smuldret opp etter et år

Denne asfalten er bare vel ett år gammel. 1,5 kilometer vei er i dårlig stand. Foto: Per Thime

Asfalten på den 1,5 kilometer lange strekningen ved Erikstad mot Kåveland ble lagt i mai i fjor. I dag er veien knapt kjørbar.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DÅRLIG VEI: Det bor ikke mye folk der, men det er en god del hytteeiere som bruker veien til og fra. Strekningen som er asfaltert er ganske nøyaktig 1,5 kilometer.

– Vi har fått levert et arbeid som dessverre ikke holder mål, sier Roy Fredbo i Lyngdal kommune i en kommentar.

Det som i utgangspunktet må ha virket som en grei jobb, er heller blitt et problem. Omtrent hele veien er full av hull og groper etter jobben. I følge flere hytteeiere Lyngdals Avis har snakket med, er årsaken enkel.

Smuldrer opp

– Firmaet som har gjort dette må ha lagt et for tynt lag asfalt oppå veien. Dermed smuldrer det opp og du ser jo hvordan det ser ut her, sier en hytteeier i området til Lyngdals Avis.
Skal på befaring

Rogalendingen har hørt om personer som har punktert mens de har kjørt og truffet de mange hullene i veien.

– Vi har hatt kontakt med entreprenør og skal snart på befaring, trolig i løpet av neste uke. Da får vi også høre mer om hva som har skjedd. I dag aner vi faktisk ikke hva årsaken er, sier Fredbo i kommunen.

Har sin forklaring

Lyngdals Avis har snakket med daglig leder Knut Thorkildsen i entreprenørfirmaet Br. Thorkildsen, som gjorde jobben.

– En av årsakene til at asfalten er blitt sånn, er at det har vært mye tungtrafikk på veien i forbindelse med utbygging av hyttefelt.

Det er også årsaken til at det ikke er gjort noe særlig med skadene.

– Vi skal på befaring og vi skal selvfølgelig rette opp slik at veien blir bra igjen, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...