Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vannledning gir hodepine for kommunen

BRUDD: Stadige brudd på vannledning skaper problemer og irritasjon hos beboerne ved Svenevik. Foto: Per Thime

Ute ved Svenevik er det som andre steder vannledning. Kvaliteten er imidlertid dårlig, og – beboerne mister vannet til stadighet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VANNLEDNING: Kommunen forstår dem, men er i tvil om hva de skal gjøre.

Roy Fredbo sitter på kontoret i første etasje i Rådhuset og snakker om vannledningen som stadig har vært ødelagt, senest i helgen som var. Det førte til at mange husstander var uten vann.

– Det er dessverre ikke første gang det skjer, og vi kan heller ikke love at det er siste gang, sier han til Lyngdals Avis.

Gammel ledning

Visst finnes det planer for ny vannledning, for den gamle er på det nærmeste gått ut på dato for lenge siden. Det er imidlertid mange momenter man skal ta hensyn til.

– Det planlegges gang- og sykkelveg i området, og planen er å skifte vannledning da. Alternativet er å gjøre det nå, men det fører til ekstra kostnader og ikke minst fører det til at veien vil være stengt en god del av en anleggsperiode.

Skal levere

I begynnelsen av september vedtok kommunestyret å starte planarbeid for sykkelsti, fra Agnefest og ut til Svenevik. Hvor lang tid arbeidet tar er uvisst.

FORSTÅELSE: Kommunens Roy Fredbø har stor forståelse, men kommunen må tenke seg om hva de skal gjøre med den slitte vannledningen. Foto: Per Thime

– I mellomtiden skal vi levere, og vi skal gjøre det vi kan for ikke å få flere brudd på vannledningen.

Til gang- og sykkelveg er det satt av 18 millioner kroner i Listerpakken.

– Det å skifte vannledning er et stort prosjekt som tar tid. I området er det smal vei, og det gir utfordringer. Men det som er sikkert er at dagens vannledning er gått ut på dato. Vi har meget stor forståelse for dem som blir berørt, men det er også et spørsmål om vi skal gjøre jobben to ganger, eller ta alt i ett. For det er egentlig den fornuftige planen, mener Fredbo.

Tar tid

Ordfører Jan Kristensen (H) sier at det ikke er noe som tyder på at arbeidet med gang- og sykkelveg er rundt hjørnet.

– Nei, det er ikke det. Hvor lang tid det tar før fysisk arbeid kommer i gang er ikke godt å si, men kanskje snakker vi både tre og fire år frem i tid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...