Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Tusen takk for hjelpen, Christina!»

– Tenk at du stoppet, at du brydde deg. Det var det ingen andre som gjorde den halvtimen jeg ventet på hjelp. Du må ha et hjerte av gull, sier Kjell Ove Tofteland fra Lyngdal til Christina Møller.Til høyre står Emma Emilie (10) som også var med. Foto: Per Thime

«Alle» andre kjørte forbi, men Christina Møller (30) stoppet og hjalp Kjell Ove Tofteland (57) som hadde falt og skadet seg. Denne uken møttes de igjen, for Kjell Ove ville si takk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BRYDDE SEG: – Tenk at du stoppet, at du brydde deg. Det var det ingen andre som gjorde den halvtimen jeg ventet på hjelp. Du må ha et hjerte av gull, sier Kjell Ove Tofteland fra Lyngdal til Christina Møller.

Det er noen dager siden han og sønnen skulle på jakt etter hjort, men så langt kom han aldri. Sønnen var uvitende, for han satt på post i heia. På veien, eller ute i skogen sklei han på våt mose. Beina hadde ikke noe å stå på. 57-åringen skled nedover en skråning og slo seg.

– Jeg var ganske kraftig forslått i både armer, nakke og i benene, forteller han mens han viser fram noen skrubbsår etter hendelsen. Han ålet seg nedover skogen, mot E39, like ved kommunegrensen mellom Kvinesdal og Lyngdal. Over 200 meter måtte han krype.

Stor trafikk

Den rutinerte jegeren ønsket å få hjelp til å komme seg hjem. Alternativet var å krype hjem, 1,5 kilometer innover i skogen på en dårlig skogsvei.

– Jeg er sikker på at det må ha kjørt minst 200-300 biler forbi i begge retninger. Selv hadde jeg plassert meg bak autovernet, men strakk ut en hånd i håp om at noen skulle se meg. Det gjorde ingen, helt til Christina kom kjørende sammen med datteren sin, forteller han videre.

– Jeg så mannen i sidespeilene. Han stod og veivet med armene for å prøve å stoppe biler som kjørte forbi.

Mange biler bare kjørte forbi. Mannen ble stående. Helt til Christina stoppet.

Uforståelig

– Som den personen jeg er, valgte jeg å kjøre til nærmeste busstopp og snu – og kjøre tilbake for å se om noen hadde stoppet – noe ingen hadde. Da jeg møtte mannen så jeg tårer. Han var på gråten fordi ingen hadde stoppet for å hjelpe til.

Jegeren fikk låne telefon for å komme i kontakt med sønnen som fortsatt ventet. Deretter ble mannen kjørt hjem av Christina og datteren. Det var der de også møttes mandag kveld, en dag etter hendelsen.

– Jeg hadde lyst å si takk, for Christina og datteren, Emma Emilie, skal vite et jeg er dem evig takknemlig. På mange måter synes jeg vi lever i et for kaldt samfunn, et sted hvor dessverre mange ikke bryr seg om andre. Kanskje noen trodde det sto en full man i veien, men jeg var ikke det - for jeg skulle på jakt, sier han mens han legger et stykke ved til på peisen.

Enorm respons

For Christina ble det en spesiell opplevelse. Hun er vant med å vise omsorg for andre, og bry seg.

– Det faller naturlig inn for meg. Jeg var aldri i tvil om å stoppe. Det er å vise medmenneskelighet. Da jeg hadde fått Kjell Ove hjem og selv kommet meg hjem til Kvinesdal følte jeg for å legge ut litt om hendelsen på Facebook.

Hun ble nemlig forbannet over at ingen brydde seg med å stoppe, når hun hørte det hadde passert 300 biler før henne.

– Jeg blir rett og slett flau på andre sine vegne. Når det er sagt, så gikk det bra og datteren min og jeg fikk mannen hjem. I dag var det koselig å møte Kjell Ove igjen, avslutter hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...