Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

To menn, én sykkel og en massiv utfordring. Morgan (38) og Jan (54) skal prøve å sykle 21 mil på tandemsykkel

TANDEM-UTFORDRINGEN: Morgan Håland (38) og Jan Sanden (54) har tatt utfordringen: De skal sykle lørdagens 21 mil lange Kristiansand-Hovden-ritt på tandemsykkel. Etter dette bildet ble tatt fikk de heldigvis skaffet seg en nyere tandem. Foto: Erlend Haddeland

Morgan Håland og Jan Sanden kan knapt huske sist de satt på en sykkel. Til helgen stiller de til start på det 21 mil lange rittet KristiansandHovden på tandemsykkel for en god sak.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2017 kl 17:25

Latteren sitter løst når Gaute Ubostad kommer bærende på en rød tandemsykkel som har sett sine bedre dager. Ubostad jobber i disse dager med å realisere en undervannsrestaurant på Rosfjord, men det ambisiøse restaurantprosjektet kan knapt måle seg med prestasjonen det vil være hvis han klarer å lose dette prosjektet i havn:

Få Morgan Håland og Jan Sanden på tandemsykkel fra Kristiansand til Hovden på lørdag. 21 mil.

– Vi er dårlig trent, men vi har en vanvittig vilje, slår Jan Sanden fast.

PROSJEKTLEDER: Gaute Ubostad tente på ideen og lovte å skaffe gutta en ordentlig sykkel. Biltema kom til unnsetning og da kunne denne sykkelen parkeres. Ubostad har fått rollen som kaptein for prosjekt, men han slipper å sitte på sykkelsetet. Foto: Erlend Haddeland

– En opplevelse for livet

Et pizzastykke hver i hånden og en hånd på tandemsykkelen. Morgan Håland griper tak i magemålet til Jan Sanden.

De har blitt utfordret til å sykle Kristiansand-Hovden, et populært sykkelritt på Sørlandet der lyngdøler har stilt mannssterke i årevis.

Syklistduoen og Ubostad oppfordrer folk til å være med å sponse sykkelturen.

Alle pengene som de får inn, går uavkortet til Sound of Happiness Farsund og Lyngdal, forteller Ubostad.

– Jeg håper de to syklistene får en opplevelse for livet, sier Ubostad som har fått rollen som kaptein for laget.

Men det er duoen på sykkelen som får den tyngste delen av jobben.

Se hvordan du kan bidra, i faktaboksen i saken

IDEEN BLIR FØDT: Ideen til tandem-utfordringen kom på Kristi Himmelfartsdag på Fat Tire Garage i Alleen. Her Jan Sanden med Morgan Håland (f.v.), Peder Sanden og Morten Sanden. Foto: Erlend Haddeland

Viljen

Ideen fikk de på ettermiddagen på Kristi Himmelfartsdag, en dag for mirakler. Dagen derpå fikk de sponset en tandemsykkel fra Biltema, og dermed kunne de heldigvis skrote den noe amputerte røde varianten. Forberedelsene til lørdagens sykkelløp, kunne dog vært bedre.

– Det er mange år siden vi har syklet, erkjenner Jan Sanden.

– Det er ikke mange år siden, bare fem år, kontrer Håland.

Dag Erik Hamre skal sykle rittet for Team Sørlandsbadet, noe han har gjort flere ganger tidligere. Han kaster et blikk bort på tandemsykkelen.

– Det blir hardt, men hvis de vil, så kommer de opp. Det kommer til å stå på viljen helt til siste slutt, sier Hamre.

Det topptrente laget Catsj, blant annet med lyngdølen Jan Åge Sakariassen, klarte i fjor å tråkke inn på rekordtiden 4 timer, 55 minutter og 2 sekunder. Tandemduoen har som mål å komme seg i mål før søndag avløser lørdag, og helst før rittledelsen pakker ned målområdet.

OPTIMISME: Det er mange år siden vi har syklet, sier Jan Sanden. Det er ikke så mange år siden, bare fem år, kontrer Håland. Foto: Erlend Haddeland

Innsamlingen

Syklist Jan Sanden er klar på hva som motiverer ham:

– Jeg håper vi klarer å samle inn penger til folk som trenger det. Derfor skal vi pine oss i hele helga. Opp til Hovden skal vi, tro det eller ei, på denne sykkelen her. Så håper jeg folk og bedrifter hiver inn mye penger.

De første puljene på rittet starter vanligvis klokken 05.00, men duoen Håland og Sanden planlegger å tråkke i gang mellom 01.00-02.00.

Rådene fra rittleder

Det 21 mil lange rittet bærer navnet Color Line Tour. På nettsiden slår de fast følgende: «Det er tøft - men du klarer det». Rittleder Phillip Kaspersen kan fortelle at det faktisk ikke er første gang noen sykler oppover dalen på tandemsykkelen. Ved to-tre anledninger har en svaksynt sammen med ledsager gjort det samme.

Kaspersen venter rundt 1100 syklister til start lørdag morgen, og når han får høre om duoen på tandemsykkel, har han troa på dem.

– Hvis de virkelig vil, og tar tida til hjelp, så kommer de til topps. Starter de i natt og sykler oppover, skal vi gi dem god sjanse.

Han anbefaler dem å sykle 5-6 mil i slengen, og ta gode pauser mellom matstasjonene (som riktignok ikke er operative før selve rittet starter i 05-tiden). Han råder dem til å ikke stresse, samtidig som de holder kroppen i gang i pausene så de ikke stivner.

RITTLEDEREN HAR TROA: Phillip Kaspersen, rittleder i Color Line Tour. Foto: Privat

SoH: - Helt fantastisk:

Sound of Happiness, som får pengene syklistene klarer å samle inn, har dette å si om det noe uventetet initiativet:

– Vi synes selvfølgelig det er helt fantastisk. Det er veldig gledelig at et sånt initiativ kommer uten at man har bedt om det. Det betyr vel at vi blir lagt merke til, at folk vet at vi finnes, og at de tenker på oss, sier dirigent Hanne Vennebo Turøy i Farsund.

Og pengene de får inn, vil være kjærkomne, i et kor der man prøver å ha en så lav egenandel som mulig, samtidig som man finner på mye artig.

I tillegg til å holde konserter har de også reist rundt på tur til Oslo og hotellovernatting i Dyreparken. Og til høsten skal de ha en større konsert på Ekko i Farsund.

– Vi liker å lage gode opplevelser for dem som er med i koret vårt, sier hun.

DIRIGENT: Hanne Vennebo Turøy i Sound of Happiness Farsund er begeistret over tandem-utfordringen. Vi liker folk som er litt sprøe. Foto: Privat

– Har du noe du vil si til duoen på tandemsykkelen før de tråkker i gang?

– Sykl forsiktig - og tusen takk for initiativet. Det setter vi veldig stor pris.

Og legger til:

– Vi liker folk som er litt sprøe.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...