Folkets dom over politiet

Stort sett tillit til Lyngdals politi

5 AV SEKS: På spørsmål om de har tillit til politiet i Lyngdal, så er det bare Ragnhild Karlsen (i midten) som var skuffet over dem. – Jeg er skuffet over at de ikke klarer å oppklare innbruddene og ranene i byen, sier hun. Hennes bordvenninner stoler på at politiet gjør en god jobb. Fra venstre: Laila Sundnes, Magnhild Stuestøl, Ragnhild Karlsen, Ingeborg Kvavik og Oddrun Stapnes. (Foto: Anja Benjaminsen) Foto: Anja Benjaminsen

Innbyggerne i Lyngdal har stort sett tillit til at de kan stole på politiet i Lyngdal. Helt fornøyd er de likevel ikke.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2015 kl 20:05

Lyngdals Avis har foretatt en uoffisiell meningsmåling blant lyngdøler og besøkene. Har de tillit til politiet i Lyngdal? Gjør de en god nok jobb? Og hva tenker de om de nye kravene til politiets responstid?

I Handelsparken på Rom treffer vi på venninnegjengen Oddrun Stapnes, Laila Sundnes, Magnhild Stuestøl, Ingeborg Kvavik og Ragnhild Karlsen.

LES OGSÅ: – Nå er det veldig gøy å jobbe som politi

Gjør så godt de kan

De er stort sett enige om at de har tillit til politiet i Lyngdal.

– Ja, jeg har jo det, sier Stapnes.

Hun får følge av Sundnes.

– Jeg tror de gjør så godt de kan, sier hun.

– Jeg må vel ha tillit til dem. Jeg får vel det. Men jeg er litt skuffet over at de ikke klarer å oppklare innbruddene og ranene vi har hatt i byen, sier Karlsen.

Hun er også usikker på om de er effektive nok.

– Jeg bor like ved lensmannskontoret, og ser lite til dem. Det er liten aktivitet der borte. Jeg synes også vi ser dem alt for lite ute blant folk, sier Karlsen til Lyngdals Avis.

Politiet har denne måneden for nye krav på seg til responstid. I byer og tettsteder med mellom 2000 og 19 999 innbyggere er kravene til responstid, på hasteoppdrag, på henholdsvis 15 og 30 minutter.

Må man regne med

Det vil si at man i halvparten av tilfellene skal rykke ut innen 15 minutter, fra man får meldingen. Dette er den såkalte medianen. I 80 prosent av tilfellene skal politiet rykke ut innen en halv time.

Dette mener Ingeborg Kvavik man nesten må forvente.

– I et så stort distrikt må en nesten regne med det. Det er lange strekninger, sier Kvavik.

Ikke på lang tid

Mona Røksland sier hun er veldig fornøyd med politiets arbeid, og hun stoler på politiet.

– Ja, jeg gjør jo det til det motsatte er bevist, sier hun.

Den nye responstiden synes heller ikke hun det er noe å si på.

– 15 minutter er jo ikke så lang tid. Men jeg vet ikke om de vil klare å oppnå det i halvparten av tilfellene. Det kommer nok an på når på døgnet vi ringer, sier Røksland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STOLER PÅ LOVENS LANGE ARM: Mona Røksland stoler på at hun vil få den hjelpen hun trenger. – Til det motsatte er bevist, sier hun. Foto: Anja Benjaminsen

Gjør jobben

Kristin Hana mener også man kan ha tillit til, og stole på politiet i Lyngdal.

– Ja, det gjør jeg jo, sier Hana.

Men, hun tror det er mange ting som kan spille inn på om de klarer å rykke ut raskt nok.

– Det er klart det kan ta tid, hvis det er flere kommuner i et distrikt som de skal rekke over. Men jeg tviler ikke på at de gjør jobben, sier Hana.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD JOBB: Kristin Hana mener politiet i Lyngdal gjør en god jobb, og hun har tillit til at hun vil få den hjelpen hun trenger, den dagen hun eventuelt vil få behov for det.

Gode på fartskontroller

Terje Stålesen Gysland er mer tvilende til politiets innsats i Lyngdal.

– Nja. Jeg har i grunnen ikke tenkt så veldig mye på det. Men man ser jo at hvis noen har lyst til å stjele, så er det bare å gjøre det. Politiet her er ikke gode nok til å ta dem, sier Stålesen Gysland.

Han mener de er gode på én ting: holde kontroller.

– Ja, de er flinke til å ta de stakkarene som kjører seks-sju kilometer for fort. Det er de gode på, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE PÅ FARSTSKONTROLLER: – De er flinke til å ta de stakkarene som kjører seks-sju kilometer for fort. Det er de gode på, sier Terje Stålesen Gysland. Foto: Anja Benjaminsen

Lite ute

Thomas Knutsen mener politiet burde vært mer tilstedeværende.

– Jeg synes de er litt lite ute, sier Knutsen.

Han mener imidlertid at responstiden er innenfor.

– Men, det er klart; er det veldig kritisk så kan jo 15 minutter bety litt, tror han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KUNNE VÆRT BEDRE: De føler seg trygge i Lyngdal, mens responstiden kunne med fordel vært langt raskere, mener Per Kristian Løve (t.v.) og Thomas Knutsen. – Jeg skulle nok ønske at responstiden var enda lavere. Men noen steder er det ikke mulig å få til. Lyngdal er et slikt sted, sier Løve til Lyngdals Avis. Foto: Anja Benjaminsen

En forbedring

Per Kristian Løve har tillit til at politiet gjør så godt de kan.

– Alt i alt, føler jeg meg veldig trygg i Lyngdal. Når det gjelder de nye kravene til responstid er det jo en forbedring av hva det har vært. Alt er bedre enn det som var. Jeg skulle nok ønske at responstiden var enda lavere. Men noen steder er det ikke mulig å få til. Lyngdal er et slikt sted, sier Løve til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...