Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Stor redningsøvelse stenger tunnel

Her fra kriseøvelsei regi av politiet og NSB i Kvinesheitunnelen for noen år siden. Foto: Avisen Agder

Årets lokale redningsøvelse (LRS) i Agder politidistrikt vil bli gjennomført torsdag 14. september på ettermiddagen, og heter Øvelse Hægebostad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2017 kl 11:28

Øvelsen avholdes i Hægebostad og omhandler ulykke i Hægebostadtunnelen (jernbane)

- Deltakende aktører er politi, brann, helse, sivilforsvaret, fylkesmannen, FORF (frivillige organisasjoner), kommunene Hægebostad og Audnedal, samt Bane Nor og NSB persontog. I tillegg er Gimlekollen mediehøgskole med, med rundt 30 elever, sier politioverbetjent og beredskapsplanlegger i Agder politidistrikt, Rune Lindtveit.

Øvelsens hovedformål er å øve samvirke mellom alle deltakende aktører på og i tilknytning til skadestedet. I tillegg har hver av etatene satt egne spesifikke øvingsmål.

Stengt i perioder

- Jernbanen vil bli stengt i perioden vi øver, og det vil bli kjørt inn et eget tog i tunnelen med rollespillere. Det vil i alt bli rundt 100 rollespillere i forbindelse med øvelsen, sier Lindtveit.

Et av øvingsmålene som er satt opp for øvelsen er EPS, evakuert og pårørendesenter. Dette vil ha et særskilt fokus under øvelsen.

Samarbeid mellom politi og kommunene, spesielt opp mot EPS, er også et eget fokusområde.

Ros-analyse

- For Bane Nor er dette en nasjonal øvelse. Vi er i alle fall veldig glad for å kunne bruke deres nasjonale øvelse som vår lokale redningsøvelse, sier Lindtveit.

Bane Nor har hatt fokus på jernbanetunneler de siste par årene og har sammen med samarbeidsaktører og nødetater utarbeidet ros-analyse på disse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...