Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Stor etterspørsel etter prisbelønt nisjeprodukt

SKOLEBOLLER: Bente Hagen med et brett skoleboller klare for bakerovnen. Foto: Lars Rekaa

Harry bakeri og kaffibar kan ha skutt gullfuglen med sine glutenfrie produkter.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PRISBELØNT: I helgen ble lyngdalsbedriften kåret til årets glutenfrie bedrift i klassen for konditorier. Det er norsk cøliakiforening som står bak prisen.

Og på fredag feirer eierne, Bente Hagen og Svein Ivar Abrahamsen, at det er to år siden de overtok driften av det tradisjonsrike konditoriet i Alleen. Feiringen skjer med gratis kaffe og kake til alle som stikker innom.

Glutenfritt

Det kan bli trangt på Harrys på Black Friday...

Les også: Harry bakeri jobber tett opp mot Mattilsynet før åpningsdagen

Det er Bente Hagen som står for den glutenfrie baksten. Fra et knøttlite kjøkken i kjelleren tryller hun fram brød og kaker bakt på mel garantert fritt for gluten.

Oppe i bakeriet produseres bakevarene med vanlig hvetemel.

Glutenfritt har blitt en viktig nisjeproduksjon for bakeriet. Etterspørselen er enorm.

Fikk oppskriften i stedet

– Ja, da vi reiste innover på lørdag, til Gardermoen for å motta prisen, brukte vi åtte timer på turen. Vi hadde med ossvare som ble levert langs hele ruta, fra Mandal til Drammen. Og nå til helga skal mannen min ta seg en tur den andre veien, helt til Haugesund med varer. Rogalendingene har blitt kjent med varene våre mens de har feriert på hyttene sine, forteller Bente Hagen til Lyngdals Avis.

PRISVINNERE: I helgen ble Harry fra Lyngdal kåret til årets glutenfrie konditori av cøliakiforeningen. Også Rema 1000 ble kåret i butikkategorien. Fra venstre Line Berg Dørum fra Rema 1000 Svein Ivar Abrahamsen og Bente Hagen fra Harry. Foto: Hilde M. Gravdal, Norsk cøliakiforening

Det siste året har Harrys doblet produksjonen av glutenfrie varer.

– Vi sender en god del. Men da vi fikk en kakebestilling fra Alta måtte vi si nei. Da sendte jeg oppskriften i stedet, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...