Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Steinbrudd lager trøbbel for kommunedelplan

ØMT PUNKT: Driften i steinbruddet/pukkverket på Akersmyr har vært en nøtt for Lyngdal kommune. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Lyngdal kommune må arbeide mer med kommunedelplanen for Bergeheia, Bergsakerheia og Gauksås.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det krever fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder i et brev til kommunen.

Hovedinnvendingen er Lindland maskins steinbrudd/pukkverk midt i området.

Les også: Nye klager på pukkverket på Akersmyr

Det ble reist en lang rekke klager mot driften da kommunen jobbet med planen for området.

Innsigelse

Fylkesmannen har bestemt seg for å fremme innsigelse mot planen slik den nå foreligger. Fylkesmannen mener at kravene om områdereguleringsplan ikke er fulgt godt nok opp av kommunen, og at det må gjøres grundige utredninger om saken.

Området vil bli det neste store område for boligbygging i Lyngdal. Det er også satt av arealer til skole og næringsliv.

Detaljerte bestemmelser

Midt i området ligger det omstridte steinbruddet. Fylkesmannen krever at det utarbeides mer detaljerte bestemmelser for anlegget, og planer for etterbruk av området.

Les også: Fylkesmannen mener virksomheten bør flyttes til Herdalen

I utgangspunktet mener fylkesmannen at det må kreves områderegulering for området. I brevet, som er undertegnet både av fylkesmann Stein A. Ytterdahl og assisterende fylkesmann Tom Egerhei heter likevel: «Finner kommunen det formålstjenlig kan en kommunedelplan med krav om detaljregulering for delområder erstatte kravet om områderegulering.»

De to tar også tilorde for å drøfte språklige forbedringer i teksten i kommunedelplanen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...