Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Steinar Spjelkaviknes er død

DØD: Steinar Spjelkaviknes døde tirsdag morgen 15. mars. Bildet er tatt i 2014. (Foto: Magnus Aunevik)

Den tidligere redaktøren og markante samfunnsstemmen døde tirsdag morgen etter lengre tids sykeleie.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2016 kl 13:51

Tirsdag morgen på Sørlandet Sykehus i Flekkefjord sovnet Steinar Spjelkaviknes inn, med familie rundt seg. Han døde etter å ha kjempet mot kreftsykdommen i en årrekke.

– Han var tapper og oppreist helt til det siste, sier enken Mette Tånsberg til Lyngdals Avis.

Levde med kreft

Spjelkaviknes fikk kreft to ganger og levde med Parkinsons sykdom i ti år. Han etterlater seg kone og voksne barn.

Avismann

Steinar Spjelkaviknes ble født 28. februar 1956. Den økonomiutdannede lyngdølen ble etter hvert disponent i Farsunds Avis, nærmere bestemt i 1986.

Han overtok som redaktør i Farsunds Avis i 2002 etter Gunvald Justnæs. I redaktørstolen satt han frem til 2009.

Spjelkaviknes var også én av ildsjelene bak oppstarten av Lyngdals Avis som nettavis tilbake i 2011.

Åpenhet om sykdom

Etter sin avgang i den tradisjonsrike dagsavisen i 2009, markerte han seg ved å skrive åpent og usminket om å leve med en kreftdiagnose.

Steinar Spjelkaviknes under et intervju om kreftsykdommen i 2014. Foto: Erlend Haddeland


Gjennom sin faste spalte i Lyngdals Avis «God morgen, Lyngdal», og senere på sin egen Facebook-side, fikk et større publikum følge hans kamp mot kreften.

– Når du har gode venner som kan korrigere og stimulere deg, så blir det meste håndterbart, sa Spjelkaviknes i et nyttårsintervju med Lyngdals Avis 31. desember 2014.

Epistler

28. februar gratulerte 331 Facebook-venner han med 63-årsdagen.

Mange av hans 881 Facebook-venner fulgte hans statusoppdateringer - det han selv kalte «epistler» - og hans siste epistel ble publisert 22. februar.

– Vi er stolte av å ha hatt en traust kriger iblant oss, som har stått på helt til det siste. Det siste han sa var at han ønsket å gå til mor, sier Mette Tånsberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...