Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Staten anker

NY RUNDE: Fra ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Nå risikerer Rolf Erik og Yasmin Kristensen en ny rettsrunde. Men først skal ankeutvalget si sitt. Foto: Arkivfoto

Lyngdal-ekteparet mottok nyheten med forferdelse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2019 kl 20:12

YASMIN-SAKEN: Staten har bestemt seg for å anke dommen fra Borgarting lagmannsrett, der vedtaket om å utvise Yasmin Kristensen fra Lyngdal ble kjent ugyldig.

Les også: Gledestårer på Årnes

Yasmin Kristensen bekrefter overfor Lyngdals Avis at hun har fått beskjed om anken via kontoret til sin advokat, Arild Humlen.

Ankeutvalget

Nadin Humlen ved kontoret sier til Lyngdals Avis at anken formelt ikke er sendt.

– Men vi har fått beskjed om at den kommer. Foreløpig kjenner vi ikke begrunnelsen for å anke, men vi har tilsvarsrett når anken foreligger. Jeg vet ikke hvor lang tid Høyesteretts ankeutvalg trenger på å behandle anken, men jeg regner med en avgjørelse kort tid over sommeren, sier hun.

Les også: Saken tatt opp til doms

Høyesteretts ankeutvalg avgjør om en ankesak skal slippe fram til behandling i Høyesterett, eller avvises.

«Fantastisk timing»

Ektemannen, Rolf Erik Kristensen, melder på sin facebook-side at han takker staten for at de kom med denne meddelelsen rett før 17 mai. «Fantastisk god timing», lyder hans kommentar.

8. april fikk familien på Årnes beskjeden de hadde håpet på. Borgarting lagmannsrett hadde enstemmig slått fast at Yasmin Kristensen ikke skal utvises, slik Utlendingdirektoratet (UDI) og Utelendingnemnda (Une) hadde fattet vedtak om.

Saken har vært spesiell. Yasmin Kristensen kom til Norge som 18-åring i 2001. Hun forlot hjemlandet for å slippe tvangsekteskap, og søkte asyl i Norge.

Siden Norge ikke ga oppholdstillatelse til flyktninger fra Djibouti, fikk hun beskjed fra andre asylsøkere om at hun måtte si at hun var fra Somalia, noe hun også gjorde.

Etter hvert ble hun gift med Rolf Erik Kristensen i Lyngdal. Ekteparet har i dag fire barn, og bor på Årnes. Hun fikk også norsk statsborgerskap, men det har hun mistet i etterkant av utvisningssaken.

Ankefristen

Staten hadde frist til 18. mai med å anke. Så sent som på formiddagen den 15. mai avviste Une overfor Lyngdals Avis at det var fattet noen avgjørelse om anke.

Nå skal ankenemnda i Høyesterett avgjøre om staten får føre ankesak mot lyngdalskvinnen og hennes familie. Det er Regjeringsadvokaten som fører statens saker for Høyesterett, og som også avgjør om saker skal ankes til Høyesterett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...