Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Søker tilskudd til Fact-team

VERTSKOMMUNE: Lyngdal er vertskommune for Fact-teamet i Listerregionen, og har bklant annet ansvar for å søke tilskudd til arbeidet. Foto: Arkivfoto

Lyngdal kommune søker Helsedirektoratet om tilskudd tildet regionale Fact-teamet i Listerregionen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RUS OG PSYKIATRI: Lyngdal og de andre kommunene i Lister har gått sammen om et prosjekt for pasienter med alvorlige psykiske lidelser og/eller rusproblemer.

Foruten Lyngdal, deltar Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Hægebostad og Sirdal i samarbeidet.

Psykiatri-tilbud

Fra høsten 2016 har det blitt etablert et FACT-team som prøveprosjekt i listerkommunene. teamet skal drive fleksibel og aktiv oppsøkende behandling.

Prosjektperioden er beregnet til inntil år fra oppstarten i desember 2015. Det vil si at prøveperioden er over i løpet av neste år.

Formålet med samarbeidsavtalen er å tilby en behandling, oppfølging og støtte til pasienter med alvorlig psykisk lidelse og personer med såkalte ROP-lidelser, rus og psykiatriske lidelser.

Målgruppen skal bli sikret tilgang og hjelp til sammenhengende, helhetlige og koordinerte tjenester fra spesialist- og kommunehelsetjenesten.

Samarbeidsparter

FACT-teamet i Listerregionen samarbeider med Sørlandet sykehus HF ved Lister Distriktpsykiatrisk senter.

Teamet består blant annet av en teamleder, kontormedarbeider, lege med spesialist i psykiatri, psykologspesialist, erfaringskonsulent og fire fagpersoner med aktuelle videreutdanninger.

Kommunene finansierer dette ved å frikjøpe en ansatt hver i teamet.

Kommunens oppgave

Lyngdal kommune er vertskommune for samarbeidet, og har på lik linje med de andre samarbeidskommunene i oppgave å sikre at de kommunale stillingene blir besatt av egnede og kvalifiserte fagpersoner.

De skal også sikre at FACT-teamet er kjent blant ansatte i de aktuelle tjenester i kommunen.

Det søkes om prosjektmidler til Fact-teamet via midler utlyst fra helsedirektoratet.

Som vertskommune har Lyngdal ansvaret for søknader om pengestøtte til prosjektet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...