Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tiltalt for vold og trusler:

«Slo med flat hånd slik at trommehinnen sprakk»

En mann i midten av 40-årene som tidligere var bosatt i Lyngdal sammen med en kvinne, må møte i Lister tingrett i september tiltalt for vold og trusler.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Mannen har nå adresse Farsund, men de fleste forholdene skriver seg tilbake til da samboerparet bodde i Lyngdal.

Mann er tiltalt for mishandling i nære relasjoner.

I tidsrommet november 2015 - desember 2016, i Lyngdal og/eller andre steder i landet, utøvde han ved gjentatte anledninger vold og fremsatte ved gjentatte anledninger trusler mot sin samboer.

  • Den 09.11.2015, hjemme på bopel i Lyngdal, idet de hadde en krangel, ble han fysisk mot henne i forbindelse med krangel mellom dem. Hun forsvarte seg ved å slå og sparke ham. Da kastet han en lampe i gulvet slik at den knuste for deretter og tok en glassbit fra den knuste lampen og truet henne med den.
  • En gang i november/desember 2015, i forbindelse med en krangel mellom dem, tok han en ca 60 cm lang pinne eller liknende og slo mot henne. Hun holdt opp venstre arm foran ansiktet og ble truffet i armen.
  • En gang i midten av desember 2015, under kjøring på E39 ved Mandal, i forbindelse med krangel i bilen, bad hun han stoppe bilen så hun kunne gå ut. Han nektet å stoppe bilen og kjørte heller fortere. Mens han økte farten på bilen truet han henne idet han sa til henne at han skulle drepe henne og grave henne ned. Hun ble svært redd som følge av truslene. Etter en stund stoppet han bilen og bad henne gå ut av bilen uten at hun fikk med mobiltelefonen. Deretter kjørte han fra henne langs veien.
  • Den 27. desember 2015 grep han med begge hender fast i hodet hennes, mens han presset mot øynene hennes og ristet på hennes hode. Etter en lengre krangel/slåssing mellom partene etterpå, dyttet han henne ut i gangen slik at hun falt ned på gulvet og slo hodet mot kanten av listverket. Før det slo/fiket han henne hardt slik at det ble svart for øynene hennes.
  • En gang i mars 2016, slo han med flat hånd over øre hennes slik at trommehinnen sprakk.
  • En gang i slutten av november 2016, idet hun satt på huk og vasket gulvet, tok han tak i en stol og slo den hard i overkroppen/armen hennes slik at stolen ble ødelagt med den følge at hun fikk blåmerker
  • En gang i begynnelsen av desember 2016, etter en krangel om en parfyme, ble han sint, tok parfymeflasken fra henne og slo henne deretter på munnen og i hodet, hvoretter hun fikk hodepine.
  • Den 27.12.2016, ca kl 21.00 hjemme på bopel i Lyngdal, holdt han henne fast ved grep i skulder/overkropp samt dyttet henne. Han slo henne deretter 4 ganger med knyttet neve i hodet over pannen, hvor det fjerde slaget var så hardt at hun ramlet i gulvet.
  • Den 30.12.2016, ca kl 11.00 hjemme på bopel i Lyngdal, truet han henne ved at han holdt et støvsugerrør opp med høyre hånd mot henne samtidig som han klappet henne på hode med venstre hånd og uttalte: «Do this hurt, this hurt nothing». Deretter sa han at hun måtte fortelle ham hvor hun hadde overnattet de siste netter, ellers ville han åpne hodet på henne og hun ville havne på sykehus. Etter at hun hadde fortalt at hun hadde overnattet i huset til en tidligere kjæreste, gikk han til kjøkkenet, kom tilbake med en stor kjøttkniv og holdt kniven mot hennes venstre overarm for deretter å rette spissen av kniven mot strupen hennes samtidig som han sa til henne at: «folk blir ustabile i «passion» og kan gjøre ting» eller lignende.
  • Fredag 30. desember 2016, ca kl. 11.15 i Lyngdal sa han til henne på en truende måte at hun ikke måtte gå til politiet, at det ikke var en god ide.

Påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede forbeholdes nedlagt, ifølge statsadvokat Jan Tallaksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...