Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Slik er skogen fra Kvås til Konsmo

MYE ØDELAGT: Det er mye skog som er ødelagt på strekningen mellom Kvås og Konsmo. Foto: Per Thime

Hundrevis, kanskje tusenvis av trær er ødelagt av store mengder snø i vinter. En kjøretur mellom Kvås og Konsmo kan i det minste tyde på det.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KJØRETUR: Fra Kvås kirke, over heia til Konsmo er det 12 kilometer å kjøre. Nede ved Kvås er det vårlig, men en skal ikke lenger enn et par kilometer opp før man treffer på et snev av vinter.

Eller i det minste muligheter for å ta seg en tur på ski i terrenger. Ennå er det nemlig rundt en halv meter snø på steder mot Konsmo.

Det som det også er en del av er trær. På denne strekningen er det mye skog, men nå er det også noe mindre.

Kjøreturen avdekket nemlig mye trær som var ødelagt av en hard vinter med mye snø. Svært mange trær var brukket i to og bare brukbar til ved. Andre trær, spesielt bjørk, hang og slang nesten i de fleste retninger.

På den 12 kilometer lange turen var det før flotte og høye trær som prydet langs veien. I dag var det ikke sånn, for vinteren har vært streng. Flere hundre, eller kanskje flere tusen trær er ødelagt på heia - og dette var bare en av veiene i distriktet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...