Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Skoleutbygging for 108 mill

SKOLE: Sett fra bibliotek mot kantine FOTO: Rambøll

Fylkesrådmannen foreslår at forprosjekt for Eilert Sundt videregående skole, studiested Lyngdal godkjennes innenfor en ramme på 108 mill. kroner med ferdigstillelse til august 2019.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKOLE: Forslaget legges frem for fylkespolitikerne i løpet av januar og i fylkestinget i februar.

Eilert Sundt videregående skole er etablert med studiested i Lyngdal, Farsund og på Lista. Studiestedet på Lista legges ned når skoleanleggene i Farsund og Lyngdal er ferdig utbygd.
Studiestedet i Lyngdal tilbyr opplæring innen utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag og VG2 TIP. I tillegg skal skolebyggene gi rom for arbeidstreningstilbud til elever innen de utdanningsprogrammene som skolen har. Karriere Lister skal flyttes til skolebygget, og det er behov for plass til voksenopplæringsklasser.

Areal

Nytt teoribygg, bruttoareal ca. 1530 m2

Nytt verkstedbygg, bruttoareal ca. 994 m2

Nytt kaldtlager, vaskehall og avfallsrom, bruttoareal ca. 140 m2 Nytt teknisk rom på tak, ca. 200 m2 fordelt på to bygg Rivingsarealer, bruttoareal ca 1200 m2

Ombyggingsarealer, bruttoareal ca. 1070 m2

Studiested Lyngdal skal utvides og deler av eksisterende bygningsmasse skal rives og erstattes med nytt teoribygg og verkstedbygg. Ny kantine og bibliotek etableres i de nye bygningene for å skape en samlende og funksjonell planløsning. Eksisterende bygningsmasse fra 1974 rehabiliteres med nye vinduer, isolasjon og ny kledning. Den arkitektoniske målsettingen med utformingen av nybygget har vært å tilpasse seg den eksisterende bygningsmasse på en harmonisk måte for å gi skolebygningen et helhetlig uttrykk.

Energi- og klima

Plan- og byggekomiteen har fulgt opp fylkestingets vedtak fra april 2015 angående klima- og energinøytrale bygg ved å sette krav til at nybygget i Lyngdal skal overholde ZEB-O + 40 % av klimautslippet knyttet til produksjon av materialer. Dette innebærer at lokal fornybar energiproduksjon skal kompensere for klimagassutslipp tilknyttet materialbruk (40 %) og energibruk i drift, gjennom hele byggets levetid (60 år).

For å oppnå dette kravet til klimanøytralitet må det kompenseres med fornybar energiproduksjon. Dette skal gjøres ved å etablere et solcelleanlegg bestående av ca. 1000 m2 solcellepaneler på nybyggets tak.

Totalentreprenør må utarbeide klimagassregnskap som dokumenterer at krav i prosjektet er overholdt. Det etableres ny energibrønnpark og nytt vannbåret oppvarmingsanlegg dimensjonert for å dekke oppvarmingsbehovet i nybygg og eksisterende bygningsmasse. Eksisterende oljekjele skal fases ut.

Det er satt krav til at byggene skal oppføres med utstrakt bruk av tre.

Økonomiske konsekvenser

I økonomiplanen er det avsatt planleggingsmidler for Eilert Sundt videregående skole.
Kalkylen for forprosjektet, studiested Lyngdal, er på 108 mill. kr. I kalkylen er det tatt hensyn til prisstigning, forventet tillegg, sikkerhetsmargin og moms.

* Nybygg og ombygging 95 mill.
* Riving og utomhus 5 mill.
* Energi- og klimatiltak 8 mill.
* Til sammen 108. mill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...