Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Skiglede for første gang

100 PROSENT: Klassen med fremmedspråklige var den eneste som hadde 100 prosent oppmøte på skidagen. Bak fra venstre Efrem Abraham Weldetnsei (opprinnelig fra Eritrea), Qasim Rahimi (Afghanistan) og Mehari Fesehaye Haile (Eritrea). I midten fra venstre lærer Janne Dahl, Muna Noor Muna (Somalia), Ma Elena Sembono Ma (Filippinene), Lillian Awuor Otieno (Kenya), Irene Aabs (Filippinene) og Shafiqa Rafii (Afghanistan). Foran fra venstre Abdi Abdifatah Khalif (Somalia), Shugri Mohamed (Somalia), Hiwet Atemayhu Gebre (Etiopia), Yohanes Tsigereda (Eritrea) og Filmon Gebrekidan (Eritrea). Alle foto: Privat

Det ble noen knall og fall - men ingen skadet seg og ingen ble skremt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FØRSTE SKITUR: 14 godt voksne elever ved helse- og oppvekstfag ved Eilert Sund avdeling Lyngdal var nylig ute på sin aller første skitur.

Hele klassen på 14 - alle innvandrere - valgte å bli med til Bortelid for å ha skidag i forrige uke.

100 prosent oppslutning

- Alternativet var turgåing og grilling i Lyngdal, og jeg tror kanskje noen måtte overtales av klassekameratene for å bli med til fjells. Dette var den eneste klassen med 100 prosent oppslutning om ski og fjell, forteller lærer Janne Dahl.

En av dem som ikke trengte overtalelse, var Hiwet Atemayhu Gebre, opprinnelig fra Eritrea.

Skitur med barna

- Jeg har aldri gått på ski før, men barna mine er glade i ski og snø, og jeg vil gjerne være med dem på skitur. Så dette kommer jeg til å gjøre igjen.

Også for Efrem Abraham Weldetnsei var det første gang han prøvde seg med ski på bena. Men han er ikke ukjent med skiidrett. Han er rett og slett sportsgal, og følger med på skisendingene på TV.

- Det ser jo lett ut når Bjørgen går, og kjæresten min synes det er lett. Men jeg datt mange ganger. Uansett - det skal ikke bli siste gangen, sier han.

Fremmedspråklige

Klassen er en spesialklasse for voksne fremmedspråklige. Alle er over 25 år. Elevene har holdt sammen snart et år, nå. 14 av dem skal bli helsearbeidere, de to siste ungdomsarbeidere. De er alle bosatt i regionen, mange av dem i Lyngdal - andre er bosatt i Farsund, Vanse og Flekkefjord.

Undervisningsopplegget bygger på fire dager i uka på skole, og en dag i praksis.

- Opplegget fortsetter neste år. Seks av elevene har forresten allerede skaffet seg sommerjobber innefor feltet, sier Janne Dahl.

Slo seg ikke

Også for Shugri Mohamed var det første gang på ski.

- Jeg falt noen ganger, men slo meg ikke. Det var vanskelig, men jeg skal gjøre det igjen, sier hun.

Filmon Gebrekidan har gått på ski før. En gang.

- Jeg er ingen ekspert, sier han - og får støtte fra de leende klassekameratene: - Han var ikke den flinkeste, røper de.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...