Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Sjekk tilstanden på skolene

PÅ TOPP: Skolene i Audnedal er på topp i engelsk, regning og lesing. Her Konsmo skole. Foto: Lars Rekaa, arkivfoto

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har også i år utarbeidet en publikasjon med statistikk fra barnehage- og opplæringsområdet i landsdelen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKOLENE: Kommunene lager egne årlige tilstandsrapporter på grunnskole. Fylkesmannen i Agder arrangerer hvert år i mai en «Analysefestival» der gode innledere ser på ulike utfordringer i det å fremstille tall.

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har også i år utarbeidet en publikasjon med statistikk fra barnehage- og opplæringsområdet i landsdelen. Her vil du finne tallmateriale fra i alt 30 kommuner og to fylkeskommuner samt private skoler.

Du finner rapporten her!

– Situasjonsbeskrivelse

– Ulike kommunestørrelser, kommunale skolestrukturer og andre ytre forhold gjør at tall i forskjellige kommuner nødvendigvis ikke kan sammenlignes direkte med hverandre. Likevel tror vi statistikksamlingen er et godt grunnlag for situasjonsbeskrivelse og dermed et godt bidrag til beslutningsgrunnlaget for videre veivalg og nye mål både i faglige, administrative og politiske organ, opplyser utdanningsdirektør Tore Haus hos fylkesmannen.

– Jeg vil minne om at arbeidet med barn og unge handler mest om å skape trygghet og læring rundt hvert enkelt barn. Statistikk er derfor er bare en måte å få generelle tilbakemeldinger i arbeidet med å gi et bedre barnehage og skoletilbud. Det er vanskelig å måle effekten av vår innsats, men det er helt avgjørende at gode pedagoger kan forme miljøet på best mulig måte for hvert barns læring og utvikling.

Lyngdal – Audnedal

De ulike områdene viser en del interessante forskjeller mellom Audnedal og Lyngdal.

For eksempel viser resultatene for nasjonale prøver at elevene i Audnedal er helt på topp både i engelsk og regning. Også i lesing ligger de svært høyt. Lyngdalselevene ligger noe lavere i alle tre fag.

Audnedal har ikke friskoler. Men i Lyngdal har Lyngdal kristne grunnskole 179 elever. Bare Oasen skole i Songdalen har flere i Vest-Agder. KBVS Lyngdal er den største friskolen blant de videregående skolene i fylket.

SKOLEFLINKE: Slik gjorde elevene det på nasjonale prøver. Foto: Fylkesmannen i Agder

FRISKOLER I: Antal grunnskoleelever på friskoler. Foto: Fylkesmannen i Agder

FRISKOLER II: Antall videregående elever på friskoler. Foto: Fylkesmannen i Agder

PER ANSATT: Barn per ansatt i barnehagene. Foto: Fylkesmannen i Agder

PEDAGOGER: Slik oppfyller kommunene pedagognormen i barnehagene. Foto: Fylkesmannen i Agder

SFO: Dette må foreldrene betale for SFO. Foto: Fylkesmannen i Agder

MOBBING: Antall elever som har vært utsatt for mobbing de siste tre årene. Det hører med til bildet at Audnedal er i ferd med å legge bak seg flere eldre mobbesaker. Foto: Fylkesmannen i Agder

SPESIALUNDERVISNING: Andel av barn som får spesialundervisning, og andel av skoletimene som går til spesialundervisning. Foto: Fylkesmannen i Agder

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...