Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Se hvilke tunneler som skal oppgraderes

OPPGRADERING: Flere tunneler skal oppgraderes. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Tunnelene på E39 står nå for tur til oppgradering. Arbeidet skal være utført innen utgangen av neste år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VENTILASJON: Blant annet skal ventilasjonsanleggene få kraftigere vifter.

Tunnelene som står for tur nå, er Vatlandstunnelen i Lyngdal, samt Fosselandstunnelen, Fedaheitunnelen og Teistedalstunnelen i Kvinesdal, melder avisen Agder.

Tunnelene i Region sør utsettes for stor slitasje, og det er nå behov for en omfattende rehabilitering. Dette sammenfaller med at det foreligger krav om at alle riksvegtunneler med en lengde over 500 meter skal oppfylle kravene i tunnelsikkerhetsforskriften innen 2019.

Elektroarbeid

Et stort antall tunneler i Region sør skal derfor utbedres innen denne fristen.

– Det er ingen detaljer lagt for disse, men det er samme kravene for tunnelene her som for de andre. Det er imidlertid ikke så omfattende arbeid som i Logatunnelen, Austadtunnelen og Drangeidtunnelen fordi tunnelene på Kvinesheia er nyere, opplyser prosjektleder Jan-Helge Egeland i Statens vegvesen til Agder.

– Det er hovedsaklig elektroarbeid som skal gjøres i tunnelene og det blir derfor litt mer begrenset stengning enn det var da vi holdt på i Flekkefjord.

Les også: Vatlandstunnelen skal oppgraderes – omkjøring om Kvinesdal

Egeland forteller at hovedarbeidene handler om sikkerhetsutrustning, brannventilasjon og ledelys, evakueringslys og sikkerhetsbelysning.

– Vi må inn med mye kraftigere ventilasjon i de tunnelene som er over én kilometer lange. Det betyr at vi ikke trenger å gjøre dette i Fosselandstunnelen, forklarer Egeland.

Allfarveg

Det er Allfarveg som har vedlikeholdsansvaret på strekningen som er en såkalt OPS-strekning (offentlig- privat samarbeid).

– Vi er i dialog med OPS-aktøren. Det er en kontrakt på dette strekket og derfor spør vi først Allfarveg om det er aktuelt for dem å ta jobben. Det pågår en prosess nå for å avklare dette akkurat nå, forteller Egeland.

Han opplyser at jobben må gjøres innen utgangen av 2019, fastslår Egeland.

Regjeringen har satt av åtte milliarder kroner til oppgradering av alle vegtunneler i landet som er lenger enn 500 meter.

31 tunneler

I Region sør er det i alt 31 tunneler over 500 meter som skal rehabiliteres. Alle tunnelene er på riksveinettet.

Tunnelene er av varierende lengde, alder og trafikkmengde. Varierende er også hva som skal utføres av arbeid inne i tunnelene og innebærer alt fra utskifting av elektroteknisk utstyr, ny vann og frostsikring, brannbeskyttelse og utskifting av veioverbygning.

Utbedringsprogrammet omfatter utskifting av gammelt utstyr, samtidig som ny sikkerhet bygges inn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...