Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Regnbueflagget heist i Rådhusparken

TIL TOPPS: Fra onsdag til søndag vil regnbueflagget vaie fra Lyngdal rådhus. Foto: Erlend Haddeland

Mens KrF-ordførerne på Sørlandet har nektet, mener Lyngdals Høyre-ordfører Jan Kristensen at det er en viktig sak å stille seg bak.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2017 kl 20:36

Fra onsdag til søndag vil regnbueflagget vaie fra rådhus eller kommunenes offisielle flaggstang over hele Sørlandet, Lyngdal inkludert, bekrefter ordfører Jan Kristensen.

Onsdag morgen klokken 08.00, i tråd med flaggreglene hva gjelder tidspunkt, ble flagget heist.

KrF-ordførerne på Sørlandet har nektet å heise flagget, deriblant Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF). Hun viser til at det er i strid med flaggreglene vedtatt av kommunestyret, skriver Fædrelandsvennen. Hun vil heller ikke gå i Pride-paraden og sier det på grunn av «utagerende seksualitet i slike parader som gjør at jeg ikke ønsker å gå der».

HISTORIEN: Regnbueflagget oppsto som et nytt symbol i San Francisco i 1978. Det ble skapt for å erstatte den rosa trekanten som tidligere ble brukt som symbol i homobevegelsen, forteller historiker Birger Berge til KK.no. Foto: Erlend Haddeland

Støtteerklæring

FRI Sør - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold - har sendt ut regnbueflagg til kommunene på Sørlandet, samme uke som Skeive sørlandsdager arrangeres i Kristiasand.

Jan Kristensen (H) ønsker flaggheisingen velkommen til Rådhusparken i Lyngdal.

– Dette er en støtteerklæring til et arrangement som berører hele Sørlandet, ikke bare Kristiansand. Her ønsker man å synliggjøre at man godtar folks legning i et fritt samfunn, sier Kristensen.

Ingen baktanker

Regnbueflagget regnes over størstedelen av verden som symbolet på homofil frigjøring.

– Kritikere hevder at regnbueflagget er politisk ladet. Dine tanker om det, Kristensen?

– Nei, jeg tenker ikke det. Dette er et internasjonalt flagg som nå har eksistert i 30 år. Vi lever i et fritt land. Ikke alle vil kunne vise den sympatien vi kan. Jeg stiller meg absolutt bak at vi på Sørlandet støtter opp om dette, svarer ordfører Jan Kristensen.

STØTTE FRA LYNGDALSORDFØRER: Jan Kristensen (H) ønsker flaggheisingen velkommen til Rådhusparken i Lyngdal. Foto: Erlend Haddeland

- Ekstra viktig i år

Administrasjonen i Lyngdal kommune vil heise flagget klokken 08.00 og ta det ned igjen til klokken 21.00, i tråd med gjeldende flaggregler.

Leder i FRI Sør, Anna Charlotte Larsen, viser til sommerens nazimarsj i Kristiansand der det i forkant ble delt ut flygeblader med «Knus homolobbyen».

– Vi tror derfor at regnbueflagget blir ekstra viktig i år, og håper dere vil benytte anledningen til å sende et tydelig budskap om mangfold og inkludering i deres lokalsamfunn, skriver hun i eposten til ordførerne på Sørlandet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...