Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vedtar kommunevåpen i dag

AVGJØRELSER: Dagens møte i fellesnemnda for nye Lyngdal vil by på avgjørelser i flere viktige saker. Foto: Erlend Haddeland, arkivfoto

Når fellesnemnda for nye Lyngdal møtes i dag, er nytt kommunevåpen bare en av sakene som skal endelig avgjøres.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KU OG SAGBLAD: På saklista står også framtidas organisering av den nye storkommunen, det interkommunale samarbeidet og utbedringen av Åsbakken – fylkesvei 512 mellom Byremo og Tingvatn.

Det knytter seg størst interesse til spørsmålet om nytt kommunevåpen. Etter at Richard Hauglands forslag til nytt kommunevåpen vant den store konkurransen Audnedal og Lyngdal arrangerte i fellesskap, ble det i siste øyeblikk kastet fram et forslag om å kombinere ku med sagblad – det vil si kombinere de to kommunenes nåværende kommunevåpen.

Saken ble derfor utsatt, og kommer opp til endelig behandling i dag.

Haugland foreslo et hvitt tre med bølgelinjer under på grønn bunn. Forslaget er kalt «Vekst og bevegelse». Han har vunnet konkurransen, og fått premien på 20 000 kroner for dette forslaget.

Forrige møte i fellesnemnda skulle etter planen gjort vedtak om nytt kommunevåpen. De tre beste utkastene fra konkurransen utgjorde finaleheatet. Men i stedet kom det overraskende et forslag om å kombinere ku og sagblad. Saken ble derfor utsatt slik at profesjonelle grafiske designere kunne legge fram et slikt forslag, også.

Fellesnemnda skal derfor velge mellom vinnerutkastet og to varianter av ku og sagblad i dag.

Organisering

Et annet punkt på dagens sakliste er den framtidige administrative organiseringen av den nye storkommunen.

Les også: Sånn skal nye Lyngdal kommune organiseres

Det har vært lagt vekt å skape en organisasjon som er helt ny i forhold til dagens organisering av de to kommunene Lyngdal og Audnedal.

Interkommunalt samarbeid

På saklista står også det interkommunale samarbeidet Audnedal har i dag. Audnedal har et betydelig interkommunalt samarbeid med kommunene i Lindesnesregionen.

Ved kommunesammenslåingen må noe av dette avvikles, slik at Audnedal kan få tjenestene utført av den nye storkommunen eller bli med i tilsvarende samarbeid i Listerregionen.

Det foreligger et forslag om å anbefale Audnedal å avslutte samarbeidet om:

  • Lindesnesregionen næringshage AS
  • Lindesnesregionen turistkontor
  • Kompetansesenter sør
  • Friluftsrådet for Lindesnesregionen (Flir)

På den annen side foreslås det å anbefale at Audnedal viderefører legevaktssamarbeidet med Åseral og Lindesnesregionen medisinske senter.

Les også: Kommunenes barnevern og legevakt haster å få avklart

Åsbakken

Endelig står også Åsbakken på saklista. Dette er en referatsak, det vil si at fellesnemnda ikke skal fatte noe vedtak i saken.

Da de to kommunene frivillig vedtok å gå sammen, ble de som en belønning tildelt en pott med penger som skulle gå til å bedre forbindelsene mellom kommunene. Audnedal og Lyngdal var enige om å prioritere fylkesvei 512, selv om den går fra Byremo til Tingvatn, som altså ligger i Hægebostad kommune. Dette var begrunnet med at veien er raskeste vei mellom de øvre deler av både Audnedal og Lyngdal. Behovet for å utbedre veien, som blant annet trafikkeres av skolebusser, er svært stort.

Les også: Hægebostad sier nei til Åsbakkene-bidrag

Arbeidene ble startet i september, og skal være gjennomført innen neste sommer. Av referatet går det fram at kontrakten som er inngått har en noe høyere pris en den som ble anslått på forhånd. Det ligger derfor ikke inne noen reserve lenger, og partene i prosjektet er enige om å dele eventuelle overskridelser seg imellom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...