Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Utsatte klagen, ikke byggingen

UTSATT: Jon-Are Åmland (KrF) fikk HMPD med seg på å utsette klagebehandlingen av Korshamn-saken. Men det fikk ingen oppsettende virkning for utbygger. Til venstre for Åmland sitter Kirsten Nodeland (H), til høyre for ham plansjef Torhild Hessevik Eikeland. Med ryggen til Sps Karsten Fidjeland. Foto: Lars Rekaa

Lokalpolitikerne i Lyngdal utsatte onsdag klagesaken fra Korshavn, men stoppet ikke arbeidet med den omstridte boligen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

IGANGSETTINGSTILLATELSE: Vedtaket om å utsette behandlingen av klagen fra familien Aavik som får boligprosjektet som en mur foran seg – en mur som stenger utsikten mot havet for familien – har ingen annen betydning for utbygger enn at han kan ha kommet enda lenger med byggearbeidene før klagen blir behandlet. Det kan dermed bli enda vanskeligere å gi familien Aavik medhold.

Plansjef Torhild Hessevik Eikeland bekrefter at vedtaket ikke pålegger utbygger å vente med byggestart til klagen er behandlet.

Avklaring

Det samme sier Jon-Are Åmland (KrF), nestleder i hovedutvalget for miljø, plan og drift (HMPD) i Lyngdal. Det var han som foreslo å utsette behandlingen av Aaviks klage, et forslag som fikk flertall i hovedutvalget.

Han sier at politikerne var innforstått med at vedtaket ikke påla utbygger Tore Berge noen begrensninger.

– Men jeg vil vel tro at han ikke er interessert i fortsette arbeidene ut over klargjøring av tomta før vi har avklart spørsmålene det står strid om, sier Åmland til Lyngdals Avis.

– Det som er viktig nå er at vi bruker tida til å forsøke å finne en løsning begge parter kan leve med. Konfliktnivået er svært høyt, men jeg håper det skal være mulig å få partene til å møtes, og få dem til å gi og ta slik at saken blir løst.

Veirett og bjørnebær

Det er i dag flere uavklarte forhold i saken, først og fremst knyttet til gamle veiretter og tomtegrenser. Det er også kjent at den rødlistede (kritisk truede) bjørnebærarten lyngdalsbjønebær vokser på utbyggers tomt.

Disse forholdene hadde klagers advokat beskrevet utførlig i klagebrevet som var sendt HMPD. Da saken kom opptil behandling, viste det seg at det var flere politikere i utvalget som ikke hadde fått oversendt klagebrevet.

Plantegninger

Da saken ble tatt opp, pekte dessuten Thor Magne Hansen (H) på at det ikke gikk fram av plantegningene at prosjektet har blitt endret fra tre boenheter til en boenhet, slik kommunen har krevd.

– Det er de samme plantegningene som går igjen, sa Hansen.

Føler seg overkjørt

Etter onsdagens HMPD-møte er ikke Eivind Aavik optimist med tanke på å komme fram til en felles løsning med utbygger.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om vedtaket. Vi føler oss fullstendig overkjørt av administrasjonen i Lyngdal kommune. Saken bærer preg av å være avgjort på kammerset, sier han i en kommentar til Lyngdals Avis.

– Jeg synes det er særlig trist at vi må ha en advokat til å skrive klagen. Likevel er det ikke alle politikerne som får den, sier Aavik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...