Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tradisjonell 1. mai-markering

REVOLUSJONENS RØST: Aps ordførerkandidat i nye Lyngdal, Eivind Arnt Husøy (i forgrunnen), leste blant annet Rudolf Nilsens dikt «Revolusjonenes røst» på 1. mai-arrangementet i Lyngdal. På talerstolen dagens hovedtaler Cecilie Knibe Kroglund. Foto: Lars Rekaa

Nærmere 50 mennesker hadde møtt fram til 1. maifrokosten i Lyngdal. De fikk med seg Aps ordførerkandidat Eivind Arnt Husøys deklamering av Rudolf Nilsens kjente dikt «Revolusjonens røst».

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2019 kl 12:56

ARBEIDERDAGEN: 1. mai-frokosten i Rådhuskjelleren i Lyngdal foregikk på tradisjonelt vis med taler, appeller og kulturinnslag.

I år fikk de frammøtte i tillegg servert pizza! Den leveransen sviktet i fjor...

Les også: Krevde trygghet i arbeidslivet

Åttetimersdagen 100 år

Cecilie Knibe Kroglund, fylkesleder i det nye Agder Arbeiderparti og Aps ordførerkandidat i Lillesand minnet om at dagen idag er 100-årsdagen for innføringen av åttetimersdagen da hun holdt dagens hovedtale.

Hun slo fast at dagen tilhører alle som er for å sikre arbeidstakernes rettigheter – uansett hvilken stemmeseddel de legger i urna.

– Vår kampsak er frihet, likhet og solidaritet, konkluderte hun.

Appeller

Marius Thoresen, Rødts ordførerkandidat i nye Lyngdal, holdt appell, og snakket blant annet om privatisering av offentlige tjenester, salg av fellesskapets goder og miljøet.

ORDFØRERKANDIDAT: Rødt stiller liste ved kommunevalget i nye Lyngdal. Ordførerkandidat Marius Thoresen holdt appell. Foto: Lars Rekaa

– Det er skapt et forbruksmønster som vil gi oss mer plast enn fisk i havet i 2050, advarte han.

LOs Jan Atle Toft snakket også om arbeidstakernes rettigheter i sin appell.

– Vi må kjempe for et organisert arbeidslive med gode tariffavtaler, sa han blant annet.

– Hvilken glede det er å få lov til å feire dagen sammen med der i Lyngdal, åpnet Vibeke Værn, SVs ordførerkandidat i nye Lindesnes.

Hun pekte på at statsminister Erna Solberg har uttalt at det blå prosjektet er i ferd med å lykkes.

– Forskjellene øker. Nå trenger vi et rødt flertall i kommunene, sa hun blant annet.

Rosenedleggelse

Merete Åvitsland fra Evje bidro med musikk.

ROSER: Det var kø av mennesker som ville hedre ofrene for 11. juniterroren ved monumentet i Rådhusparken i Lyngdal 1. mai. Foto: Lars Rekaa

Etter serveringen tok alle de rundt 50 frammøtte med seg røde roser som ble lagt ned på minnesmerket i Rådhusparken over terrorofrene fra 11. juli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...