Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Spør om app-tvang

APPER: Johan Ekeland mener det bør være unødvendnig at innbyggerne må laste ned apper for å holde seg orientert om søppelhentingen. Foto: Illustrasjonsfoto

Johan Ekeland (Ap) stiller spørsmål til ordføreren om om app-tvang fra renovasjonsselskapets side.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

INTERPELLASJON: Ekeland har meldt en interpellasjon til ordfører Jan Kristensen (H) om saken.

Han peker på at Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL) averterer i avisene at det kommer endringer i henterutinene, men ikke hva endringene består i. RFL viser til en app som kan lastes ned for å få vite hva endringene innebærer.

Han skriver at enkelte innbyggere kontakter servicekontoret for å klage på denne ordningen, da de ikke er vant med å bruke telefonen på en slik måte. Tilbakemeldingene går på at servicekontoret er imøtekommende og forståelsesfulle – det er ikke det som er problemet. Servicekontoret tilbød seg å legge informasjonen ut på kommunens hjemmesider.

«Problemet er bare at da er man i de fleste tilfeller like langt; mange innbyggere (kanskje helst de eldre) har også problemer med å orientere seg på en slik hjemmeside», skriver Ekeland, som spør:

«Vil ordføreren ta initiativ til at Lyngdal kommune i sin kommunikasjon til byens befolkning også bruker annonser i avisene i tillegg til hjemmesider og div apper slik at alle får nødvendig og viktig informasjon fra kommunen?»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...