Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Snakket små kommuners sak

DEBUTANT: Unni Nilsen Husøy på Stortingets talerstol – for aller første gang. Foto: Privat

Onsdag kveld entret hun landets fremste talerstol for aller første gang. Unni Nilsen Husøy fra Audnedal valgte å ta opp problemene små kommuner møter i kommunereformen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STORTINGET: Unni Nilsen Husøy (Frp) er til vanlig varaordfører i Audnedal. Men hun er også annen vararepresentant til Stortinget for Gisle Meininger Saudland.

Denne uken har hun vært innkalt til å vikariere for Vest-Agders faste Frp-representant.

Fire dager

I alt får hun fire dager på tinget i denne omgang.

– Det har vært en stor opplevelse, en opplevelse jeg neppe vil glemme. Mottakelsen her har vært fantastisk, både blant mine egne partifeller og i de andre partiene, sier hun som snarest til Lyngdals Avis før hun må haste inn i salen igjen.

Sent onsdag kveld fikk hun altså ordet i debatten om regjeringsplattformen.

Små kommuner

Hun valgte å snakke om kommunereformen, og satte søkelyset på situasjonen til de små kommunene som nå har gått med på frivillige sammenslåinger.

Audnedal er blant kommune som har mistet betydelige beløp i tilskudd etter at kommunen valgte å gå sammen med Lyngdal. Først når den nye storkommunen er et faktum vil den få mer penger å rutte med enn tidligere.

– Småkommunene kommer rett og slett dårligere ut i de to årene som gjenstår til sammenslåingen er gjennomført, slo hun fast.

– Kan ikke stoppe nå!

– Jeg brenner for at kommunene som frivillig har gått inn for sammenslåing må ivaretas, sier hun til Lyngdals Avis.

Hun understreker at kommunereformen må videreutvikles.

– Når vi først har begynt, må vi fullføre dette. Vi kan ikke stoppe nå, sier Unni Nilsen Husøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...