Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Oftebrokrysset: Ting vil ta tid før noe skjer

OFTEBROKRYSSET: Det vil ta tid før det skjer utbedringer ved Oftebrokrysset. Statens vegvesen skriver at det er et stort inngrep som skal til.

Tiltak ved det ulykkesutsatte Oftebrokrysset vil ta tid. Det slår Statens vegvesen fast i et brev til kommunen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ULYKKESUTSATT: Det har de siste årene vært flere trafikkulykker ved Oftebrokrysset. Det har vært etterlyst tiltak og utbedringer, men til nå har det ikke blitt gjort noen tiltak.

Det skjer heller ikke med det første.

Forskjellige alternativer

LES OGSÅ: Lyngdal vil ha nytt kryss

Seksjonssjef i Statens vegvesen, Anne Grete Tofte, har skrevet brev til kommunen.

– Det er vurdert forskjellige alternativer for å prøve å redusere påkjørsler bakfra i dette krysset. Og konklusjonen er at det mest effektive løsningen vil være å etablere et venstresving-felt når kjøretøyer som kommer nordfra skal ta av fv.43 til Oftebroveien, boligområde.

Hun skriver videre at tiltaket vil medføre at eksisterende avkjørsel til boliger ved dette krysset må stenges og reetableres med annen avkjørsel.

Dermed må det også grunnerverv av eiendom til, og dagens busslomme og rabatter må endres og flyttes.

Stort inngrep

– Avkjøring til Oftebroveien må tilpasses denne venstre svingfelt løsningen. Man må og legge til rette krysningspunktet ved Oftebroveien for myke trafikanter, skriver hun videre.

Dette er er også noe som vil ta tid, for tiltaket regnes som et stort inngrep.

– Dette er et tiltak av størrelsesorden at det må inn på handlingsprogrammet for fylkesveger i Vest-Agder. Handlingsprogrammet for 2018-2021 er trådt i kraft og dette tiltaket må spilles inn som forslag til neste handlingsprogram.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...