Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Israels ambassadør til Lyngdal

LYNGDALSBESØK: Israels nye ambassadør i Norge, Alon Roth, besøker Lyngdal fredag. Foto: Israels ab¨mbassade/MIFF

Fredag får Lyngdal besøk av Israels nye norgesambassadør, Alon Roth.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

AMBASSADEBESØK: Det er Med Israel forn fred Lister og Shofar-gruppa som arrangerer møtet med den israelske ambassadøren i Frikirken i Lyngdal.

Roth har vært i Norge tidligere. Det er 35 år siden han første gang besøkte landet. Som mange andre unge israelere, drog han ut i verden på eventyr for å koble ut etter tre års tjeneste i forsvaret. Han valgte å dra til Nordkalotten – til Finland og videre til Honningsvåg.

Ørken eller is

– Jeg husker hvordan jeg ble slått av skjønnheten ved denne nasjonen - og jeg likte veldig godt den folkesjelen jeg møtte blant menneskene der nord. Midt i et tøft miljø var det en sterk vilje til å klare seg. Det er det samme vi ser i Israel. Uansett om ødemarken består av is eller ørkensand, må vi takle utfordringene ved å være der, sier han.

De gode minnene gjorde at han søkte seg til diplomatisk tjeneste her i landet. Han har tidligere hatt toppstillinger i det israelske utenriksdepartementet og jobbet ved Israels ambassader i Kamerun, Jordan og Storbritannia, samt ved EU-delegasjonen i Brussel.

Alon Roth ønsker å vise mangfoldet i Israel.

Teknologisamarbeid

– Jeg håper at mange nordmenn vil komme og se Israel med egne øyne. Nå har vi jo direktefly til Tel Aviv som tar mindre enn fem timer, sier han.

– Vi ønsker å vise hvilket levende demokrati og pulserende samfunn Israel er, understreker han.

I Norge er Alon Roth opptatt av å utvikle samarbeid mellom våre to land ved å bringe sammen israelsk og norsk innovasjon, vitenskap og teknologiutvikling.

– Det er ingen grunn til at vi ikke kan samarbeide og gå fremover sammen, konstaterer han.

– Vi i MIFF Lister og Shofar-gruppa Lyngdal gleder oss til å møte og høre den nye ambassadøren, sier Eldbjørg Grøvan i MIFF Lister.

På møtet blir det også sang av Violetta Åvitsland, og det blir servert kaffe og kaker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...