Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Flomsikring kan gi 500 meter ny lysløype

LYSLØYPE: Audnedal kan få lysløype på kjøpet om kommunen kjøper grunn til flomsikring på Øvre Helle. Foto: Arkivfoto

I forbindelse med flomsikring på Øvre Helle, vil Audnedal leie areal til 500 meter ny lysløype i område, og anlegge en seks meter bred trasé for løypa.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 20:02

FLOMSIKRING: Samtidig er meningen at kommunen skal kjøpe grunn til overvannsgrøft for 100 kroner kvadratmeteren. Kommunen vil da også få tilbud om å leie grunn til en elvesti vederlagsfritt i 20 år,. Stibredden er satt til 1,5 meter.

Audnedal kommune forhandlet først med en grunneier i området, uten å komme til enighet.

Interessert i avtale

Deretter tok kommunen kontakt med grunneier Torbjørn Helle, som sa seg interessert i en avtale om salg av grøftegrunn til 100 kroner kvadratmeteren. Dette mener rådmannen kommunen kan godta.

Han ba i tillegg om 300 000 kroner i leie av grunn til lysløypa i 30 år. I innstillingen til formannskapet foreslår rådmann Kjell Olav Hæåk en leiepris på 150 000 kroner.

Privat rørgate

I tillegg vil Helle ha 22 307 kroner i erstatning for en privat rørgate. det vil ikke rådmannen godta som et ledd i en avtale. Hæåk skriver at dersom grunneier mener å ha et krav mot kommunen som ikke er gjort opp for, må grunneier sende skriftlig krav inn med begrunnelse. Kommunen må da behandle dette som egen sak.

I tillegg sier avtalen at all jord fra det kommunale jordet som ligger i industriområdet skal transporteres bort til det området som er under dyrking etter hvert som det utbygges. Avgravingsmasser fra veiutbyggingen skal også transporteres bort på dyrkingsarealet.

Rådmannen får fullmakt til å inngå avtalen med Helle – som på sin side får en frist på tre uker etter at formannskapsvedtaket er fattet til å godta avtalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...