Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dette tjener ordførerne

LØNN: Jan Kristensen (H) har en inntekt som nærmer seg 1. million kroner, mens Reidun Bakken i Audnedal nærmer seg 900 000 kroner i årslønn. Foto: Lars Rekaa

Det er forskjeller på lønninger når det kommer til ordførere i Lyngdal, Audnedal og andre nærliggende kommuner.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LØNNINGER: Nettavisen hadde tidligere denne uken samlet sammen samtlige av landets kommuner - når det kom til hva ordførere får i lønningsposen.

De siste årene har lønningene økt til dels kraftig i flere av landets kommuner. Avisen har hatt en kamp for å få ut tallene. KS, kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, nektet i september å gi ut oversikten de har over ordførernes godtgjørelser.

Kontaktet kommunen

Dermed måtte Nettavisen kontakte alle landets 422 kommuner. Bare det en stor jobb i seg selv. Alle har svart og tallene er klare.

For vårt dekningsdistrikt er det Lyngdal og Audnedal som gjelder. Mellom ordfører Jan Kristensen i Lyngdal og Reidun Bakken er det over 100 000 kroner i forskjell på lønna.

Godtgjørelse

I Lyngdal er årslønna til Høyre-ordføren satt til kroner 956 500 kroner, mens lønna til Reidun Bakken i Audnedal er på kroner 835 800.

- Jeg er godt fornøyd med lønna jeg har her i Audnedal, sier ordfører Reidun Bakken i en kort kommentar til Lyngdals Avis.

I Lyngdal er altså lønna høyere enn i Audnedal. Ordfører Jan Kristensen er fornøyd, men det er heller ikke en vanlig jobb, eller arbeidsdag han har.

- Ja, årslønna til ordfører står i forhold til det arbeidet som ligger i å være kommunens politiske leder, med de plikter som følger med dette vervet. Lønna inkluderer all kommunal representasjon, møtedeltakelse og stort sett tilgjengelighet 24/7 gjennom hele året, sier han.

Hvis vi tar med ordfører Arnt Abrahamsen (H) i Farsund, som tjener kroner 908 700, ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug (KrF), som tjener kroner 956 500 og Flekkefjords ordfører, Jan Sigbjørnsen (H), som tjener kroner 908 700 - så ligger Lyngdals Jan Kristensen helt i toppen av den lokale listen.

Et stykke til toppen

Det er likevel ikke i nærheten av å toppe listen.

Ordfører i Ullensaker, Tom Staahle (Frp), tjener best av alle, med en lønn på hele 1 404 900 kroner.

I den største byen i Agder har Harald Furre (H) en lønn på 1 232 080 kroner, for jobben i Kristiansand.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...