Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nærmere byggestart av Familieparken

ORIENTERING: Gaute Ubostad orienterte om Familieparken. Foto: Per Thime

60 mål - det er størrelsen på den kommende Familieparken i Lyngdal. - Ikke alt er klart, men det nærmer seg, sier Gaute Ubostad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 20:49

ORIENTERING: Gaute Ubostad har en del klart, men det gjenstår også en del før det kan bli byggestart for Anne Cath Vestly Familiepark. I kveld viste han frem de siste skissene - og neste gang han får sjansen har han med seg enda mer.

- Mye er klart, men ennå gjenstår blant annet deler av finansieringen. Men vi er optimister og skal få dette til, sa Gaute Ubostad da han orienterte kommunestyret i Lyngdal.

Jubileum

Når den kommende parken, med museum kommer, skal den etter planen dekke et område på 60 mål. Det er ikke sikkert at alt blir bygget i samme byggetrinn.

- Vi har jo lyst å få museet ferdig til 100-års jubileet for Anne Cath. Vestly. Skal vi klare det så bør arbeidet snart komme i gang, sa Ubostad.

Endelig reguleringsplan skal blant annet godkjennes.

- Jeg vet ikke når vi kan komme i gang, men det spøker jo for en start på arbeidet før sommerferien, fortsetter Ubostad.

Attraksjoner

Hvilken park det etter hvert kommer til å bli er ikke helt klart. Museumsdelen er viktig, men det er også de andre attraksjonene.

SKISSE: Denne skissen ble vist til kommunestyrets medlemmer, og viser hvordan Familieparken skal bli.

Kongeparken på Ålgård er også en attraksjonspark, med sine tema. Felles for flere familieparker er at de for tiden går godt, men alle har hatt sine dårlige år. Kongeparken startet som en liten park, for så å ha utvidet år etter år. Litt som det kan bli i Lyngdal.

- Vi skal jo også ha attraksjoner, men her får du ikke karuseller og slike ting som Kongeparken har. Andre ting for de unge skal også vi ha.

I planene er det mye som ligger på bordet. Kanskje blir det slik at man bygger noe til å begynne med - og så tar ting gradvis.

- Det er en mulighet, at vi tar museumsdelen og lekeland som en start på det hele. Det er mye spennende å jobbe med, så vi får jobbe på og hanke inn det siste vi trenger for å få alt på plass. Men vi skal ha dette på plass, for dette klarer vi, avsluttet Ubostad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...