Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ber Jernbaneforum Sør droppe høyhastigshetsbane langs kysten

KREVER STOPP: For tredje gang i vår kommer det et forslag om å kreve at Jernbaneforum Sør stopper arbeidet for høyhastighetstog langs kysten mellom Oslo og Stavanger. Denne gang kommer det i interpellasjons form fra Harald Fauskanger Andersen (H). Foto: Vest-Agder fylkeskommune

Nok en gang reises det forslag om at Jernbaneforum Sør må droppe arbeidet for å få høyhastighjetstog langs kysten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2019 kl 09:14

INTERPELLASJON: Denne gangen er det Harald Fauskanger Andersen som på vegne av Vest-Agder Høyre har bedt om at Jernbaneforum Sør skrinlegger prosjekt «kystnær hurtigtogbane» og prioriterer sin innsats i retning mer realistiske prosjekter, melder avisen Agder.

Dette kommer frem i en interpellasjon som Fauskanger Andersen har på vegne av Vest-Agder Høyre sendt inn til fylkestinget 30. april.

I interpellasjonen til fylkesordfører Terhje Damman (uavhengig) spør Fauskanger Andersen: «Vil fylkesordføreren ta initiativ til å sørge for at Jernbaneforum Sør skrinlegger prosjekt «kystnær hurtigtogbane» og prioriterer sin innsats i retning mer realistiske prosjekter?»

Fylkeskommunalt samarbeid

Jernbaneforum Sør ble etablert av fylkeskommunene Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland i 1992, og skal arbeide for en høyest mulig prioritering av jernbaneutbyggingen i regionen.

– Den for tiden største og viktigste saken forumet jobber med er realisering av den såkalte genistreken, sammenkoblingen av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen/Grenlandsbanen. Dette er et godt prosjekt som vil bidra til å redusere reisetiden mellom Agder og Oslo med rundt en time og har fylkestingets fulle støtte, påpeker Fauskanger i Høyres forklaring til spørsmålet.

Høyres bekymring går på det fokus Jernbaneforum Sør har, også i sin formålsparagraf, når det gjelder utbygging av en kystnær høyhastighetsbane. Senest i en referatsak i samferdselsutvalget gjengis en pressemelding fra forumet hvor det slås fast at «Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!».

– Vår bekymring går på den mangel på realisme forumet viser ved å jobbe for et prosjekt som etter alle solemerker har en økonomi som går langt ut over enhver akseptabel ramme. Etter vår mening bør Jernbaneforum Sør snarest mulig reorientere sitt fokus og legge bort dette prosjektet til det på et tidspunkt eventuelt kan dokumenteres et helt annet økonomisk grunnlag for en videre satsing, påpeker Fauskanger.

Tredje forsøk

Lignende forslag er allerede nedstemt to ganger i politiske organer i Vest-Agder fylkeskommune i vår.

Da fylkesutvalget i april behandlet årsrapporten fra Jernbaneforum Sør, fremmet Anju Choudhary Manneråk (FrP) følgende forslag om å vurdere fiorumets mandat på nytt, og å legge vekk arbeidet med høyhastighetsbanen.

Forslaget falt med sju mot Høyres og Fremskrittspartiets tre stemmer.

Christian Eikeland (Frp) fremmet samme forslag i samferdselsutvalget. Der fikk han støtte fra Høyre, men det fikk ikke flertall der heller.

Jernbaneforum Sør

Jernbaneforum Sør er et regionalpolitisk samarbeid mellom fylkeskommunene i Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark og Vestfold. Forumet består av 15 politisk valgte medlemmer og fylkeskommunene stiller med tre representanter hver.

Fra Vest-Agder møter følgende: Tore Askildsen (KrF), Stein Inge Dahn (V), Anne Bystadhagen (Ap) og Vidar Ose (administrasjonen). Anne Ma Timenes (KrF), Beate Johnsen, (V) og Nils Harald Rennestrøm (Ap) er vararepresentanter.

Vest-Agder fylkeskommune gir Jernbaneforum Sør et årlig tilskudd på 285 000 kroner. Forumet har jevnlige møter og har tett og nær kontakt med Jernbanedirektoratet, Bane NOR og NSB.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...