Audnedal har penger på bok

FORDELINGEN: En grafisk framstilling av forvaltningen av fondsmidlene i Audnedal. Foto: Griff Kapital

Det gir også inntekter, 5,4 millioner kroner i utbytte så langt i år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FONDSMIDLER: Det er kraftutbyggingen som sikret gitt Audnedal en formue på 184,09 millioner kroner.

Pengebingen består av Kraftfondet på 162 187 804 kroner, og Verdireguleringsfondet på 21 902 419 kroner.

Kommunen har budjsettert med å bruke 3,45 millioner av verdireguleringsmidlene til fiberutbygging, og har brukt 2 millioner kroner av Kraftfondet til kjøp av aksjer i den nye tømmerhavna i Strømsvika i Mandal.

Pengene forvaltes av Griff kapital, og avkastningen går fram, at forvalternes tertialrapport for annet tertial i 2017.

Bank

Det meste av pengene er plassert i bank og pengemarkedet. Denne plasseringen omfatter 85,9 millioner kroner, 45,8 prosent av pengene.

Alternative investeringer, blant annet i hedgefond og high yield-lån er den nest største gruppen, og omfatter 36,2 millioner kroner (19,3 prosent av kapitalen). Slike plasseringer har gitt en avkastning på 3,5 prosent i år, eller 1,2 millioner bed utgangen av august.

Aksjer

Bare sju prosent spares i aksjer. Men avkastningen her må sies å være god: 16,1 prosent, eller 1,8 millioner kroner ved utgangen av august.

Audnedal har plassert 26,2 millioner kroner i obligasjoner, det utgjør 14 prosent av totalsummen. Obligasjonene har så langt i år gitt en avkastning på 2,6 prosent, i alt 0,7 millioner kroner.

Den siste gruppen investeringer er i eiendom. Dette har gitt en million så langt i år, eller 3,7 prosent av totalinvesteringen på 26,1 millioner kroner.

Kan øke

I år venter Griff Kapital en total avkastning på 6,9 millioner kroner. Samtidig mener pengeforvalterne at det er sjanser for at avkastningen kan bli enda større.

«Til tross for en del uromomenter rundt om i verden så vi at børsene i august holdt seg nær eller på rekordnivåene som er oppnådd de siste månedene. Dette spesielt i vekstmarkedene og USA, men også på Oslo Børs der vi fikk en ny «all time high» 1. september», skriver Griff i sin rapport til kommunen.

Formannskapet i Audnedal fikk seg forelagt rapporten på torsdag, og tok den enstemmig til etterretning uten innvendinger. Rapporten skal endelig vedtas av kommunestyret 9. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...