Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Anbefaler Bergesletta – men alle svar er ikke klare

MANGLER: Analysene av grunnundersøkelsene er klare. Men fortsatt mangler analyser run ørretbekken på helsehustomta på Bergersletta. Foto: Per Thime (arkivfoto)

Rådmannen i Lyngdal anbefaler at kommunestyret i kveld gjør et nytt vedtak om å byge nytt helsehus på Bergesletta. Men fortsatt er ikke alle detaljer om grunnforholdene klare.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

HELSEHUSET: Fortsatt gjenstår en endelig beslutning om hvordan bygget skal fundamenteres.

Les også: Bygger helsehuset på leirgrunn

Forholdene rundt bekken som går over tomta, må også avklares. denne bekken må flyttes, men dette vanskeliggjøres av at det må ta hensyn til at den er gytebekk for ørret. Det skal gjennomføres flommålinger i området og utføres nye analyser.

Prisen øker ikke

Rådmann Norman Udland mener likevel prosjektet kan gjennomføres innenfor de utvidede kostnadsrammene på 442,05 millioner kroner som ble vedtatt i november.

Det ligger an til at huset må bygges med den dyreste fundamenteringsmetoden. Det vil innebære ekstra fundamentering og pæling. En eklere metode vil ifølge beregninger konsulentfirmaet Rambøll har levert gi store setningsskader.

Pæling vil gi en ekstrakostnad på seks millioner kroner. I tillegg vil rekkefølgekrav i reguleringsplanenen øke kostnaden med ytterligere 2 millioner.

Faglig vurdering

På den annen side vil kostnadsreduksjoner på prosjektering, i forbindelse med flytting av bekken, trafikktiltak og andre tiltak på tomta spare inne et tilsvarende beløp.

Les også: Grunneier på Bergesletta krever at kommunen overtar overvannet

I sin konklusjon i saksframlegget minner Udland på at han anser Bergesletta som den faglig sett beste plasseringen av helsehuset, og at han anbefaler kommunestyret å stå på vedtaket fra 9. november i fjor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...