Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Politiet samlokaliseres – i Lyngdal!

POLITIAVTALE: Varaordfører Michael Stene (foran til venstre) og lensmann Jan Terje Aas ved det nye Farsund og Lyngdal lensmannskontor signerte samarbeidsavtalen. Bak fra venstre Karl Emil Erlandsen i Lyngdal kommune, politimester Kirsten Lindeberg og politikontakt Svein Kåre Tjomsland. Foto: Lars Rekaa

Staben ved lensmannskontoret i Lyngdal blir kraftig utvidet de neste par månedene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NEDLEGGES: Det til tross for at Lyngdal lensmannskontor offisielt er nedlagt fra i dag!

– Lokalene våre i Farsund er under ombygging. Derfor må også staben i Farsund jobbe fra Lyngdal inntil byggearbeidene er ferdige, sier lensmann Jan Terje Aas til Lyngdals Avis.

Det betyr at 22 ansatte, 17 av dem polititjenestemenn, skal jobbe fra Lyngdal.

To måneder i Lyngdal

Han regner med at det vil ta en til to måneder før politiet kan flytte tilbake til Farsund. Da vil lensmannskontoret i Lyngdal stenge for godt.

Sammen med politimesteren i Agder, Kirsten Lindeberg, og den nye politikontakten for Lyngdal kommune, Svein Kåre Tjomsland, var Aas hos Lyngdal kommune onsdag formiddag for å signere den nye samarbeidsavtalen mellom Lyngdal kommune og politiet.

Fra kommunens side signerte varaordfører Michael Stene (Frp). Også Karl Emil Erlandsen var til stede i kommunestyresalen i Lyngdal da avtalen ble signert.

Daglig patruljering

Samarbeidsavtalen omfatter blant annet et punkt om at politiet lover daglig patruljering i Lyngdal når lensmannskontoret stenges.

– Vi kan ikke love patruljering både dag og natt, men vi skal være til stede i Lyngdal hver dag, sier Aas.

Mot nedleggelsen

Michael Stene tror avtalen vil fungere godt.

– Jeg skal ikke legge skjul på at vi i utgangspunktet var motstandere av å legge ned lensmannskontoret i Lyngdal. Vi anket dessuten beslutningen da den var fattet. Men nå er avgjørelsen endelig, og vi må bare forholde oss til den. Jeg tror denne avtalen er et godt utgangspunkt for å sikre publikum i Lyngdal trygghet og gode polititjenester, sier Stene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...