Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Politiet aksjonerte mot spisesteder i Lyngdal

Foto: Illustrasjonsbilde

Fredag 9. mars og lørdag 10. mars aksjonerte politiet mot 25 spisesteder i Agder. Bakgrunnen for aksjonen var at politiet har hatt mistanke at personer uten gyldig oppholdstillatelse og arbeidstillatelse i Norge jobber på ulike restauranter og spisesteder i Agder.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det melder politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Det var politiets A-krim gruppe i samarbeid med A-krim senteret i Agder, som sammen med politiet består av Skatteetaten, NAV, Arbeidstilsynet og Skatteoppkreverne, som ledet og organiserte aksjonen. Det var i tillegg bistand fra felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie i Agder politidistrikt, samt Tollvesenet og Mattilsynet.

Mindre ting

– Vi fant ting også i Lyngdal, men det var snakk om mindre alvorlige forhold, sier politiførstebetjent i Agder politidistrikt/ A-krim gruppen i Kristiansand, Jan Kåre Eriksen til Lyngdals Avis.

De tre anmeldte forholdene gjelder i større byer.

85 personer på 25 ulike virksomheter ble i løpet av helgen kontrollert. Kontrollene fant sted på spisesteder i Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal.

– Resultatet av aksjonene var 1 anmeldelse fra politiet angående funn av tyvegods, 1 anmeldelse for ulovlig opphold i Norge og 1 anmeldelse og bortvisning for ulovlig arbeid, sier Eriksen.

Nødvendig med kontroller

I tillegg har det blitt avdekket salg av smuglervarer, brudd på Arbeidsmiljøloven (allmengjort lønn), skatteunndragelse, funnet tre brudd på lovpålagte rutiner for dokumentasjon av arbeidere, samt en reaksjon fra Mattilsynet.

– Resultatene viser at det er nødvendig med kontroll av serveringsbransjen og at det vil bli ytterligere kontroller i fremtiden, sier Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...