Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Planene for kirkevedlikehold er klare

LYNGDAL: Lyngdal kirke har behov for vedlikehold for i overkant av 1,1 millioner kroner. Foto: Arkivfoto

Det er behov for betydelige beløp til vedlikehold av kirkene i Lyngdal og Audnedal i årene som kommer. De neste fem årene trengs det 7,5 millioner kroner.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VEDLIKEHOLDSPLAN: Nylig behandlet den kirkelige fellesnemnda en sak om tilstanden til kirkene i de to kommunene, og gjorde vedtak om en framdriftsplan fram til og med 2023.

Den kirkelige fellesnemnda forbereder sammenslåingen av de kirkelige fellesrådene i Audnedal og Lyngdal. I forbindelse med kommunesammenslåingen vil de to fellesrådene også bli slått sammen.

Befaring

Framdriftsplanen ble enstemmig vedtatt da fellesnemnda nylig behandlet den.

Fellesnemnda har befart alle kirker, kapell, kirkegårder annen kirkelig eiendom i de to kommunene som skal slås sammen fra neste årsskifte.

Dagens to fellesråd har hatt fokus på vedlikehold og behovet for framtidig vedlikehold fremkommer av tilstands- og vedlikeholdsrapportene som er utarbeidet.

Av rapportene går det blant annet fram at kirkene i Audnedal er betydelig utbedret, men at det er svært ønskelig å få malt Konsmo til neste år. Grindheim kirke må også snart males.

Lyngdal.

I Lyngdal er vedlikeholdsarbeidet ved Lyngdal kapell og Lyngdal kirke ferdig. Arbeidene med Kvås kirke starter før jul, og er planlagt ferdig sommeren 2019.

Rapporten fra fukt- og skadedyrkontroll viser behov for mindre tiltak i alle kirkene i Lyngdal. Planen videre er å rehabilitere Austad kirke til neste år utvendig og bli ferdig både innvendig og utvendig i Korshamn kapell til neste år.

I Kvås kirke er planene for en ombygging av alterpartiet godkjent av riksantikvar og biskop. Kostnadene er anslått til 150 000 kroner.

Alle kirkene i Lyngdal har behov for innvendig maling og utskifting av tepper.

Planen

Her er planen for vedlikehold for 7 495 000 kroner fram til 2023:

  • Korshamn kapell: Mindre reparasjoner på tak, bytte av innvendig kledning, rehabilitering av vinduer, ventilasjon og fukt i gang og tårn. Oppstart i 2019, antatt kostnad 765 000 kroner.

Korshamn kapell: Utvending maling. Oppstart 2019 eller 2020. antatt kostnad 240 000 kroner.

Austad kirke: Tak og fasader, vinduer og bunnstokk. Bytting av dører på bårehuset og innvendig rehabilitering. Oppstart i 2019/2020, anslått kostnad 240 000 kroner.

Austad kirke: Utvendig maling. Prisanslag 570 000 kroner. Oppstart 2019/2020.

Austad kirke: Innvendig maling og bytting av tepper. Utføres mellom 1010 og 2023. Kostnadsanslag 40 000 kroner.

Austad kirke: Oppfølging fukt- og skadedyrkontroll. Må tas i 2019, kostnadsanslaget er på 39 000 kroner

Lyngdal og Kvås

Lyngdal kirke: Kirken trenger 40 000 kroner til oppfølging av fukt- og skadedyrkontroll i 2019.

Lyngdal kirke: Innvendig maling og bytting av tepper i tidsrommet 2020 til 2023. Anslått kostnad 1 100 000 kroner.

Kvås kirke: Bytte undertak, fasader, sakristitrapp, vinduer, piper og loft, samt sikring av langvegger. Bytte tak på bårehuset. Anslått kostnad 1 071 000 kroner. Planlagt utført i år og neste år.

Kvås kirke: Utvendig maling. Skal utføres neste år. Kostnadsanslag: 490 000 kroner.

Kvås kirke: Innvendig maling og bytting av teppe i tidsrommet 2020-2023. Kostnadsanslag 230 000 kroner.

Kvås kirke: Ombygging av alterpartiet i 2019. Anslått kostnad: 150 000 kroner.

Audnedal

Konsmo kirke: Utvendig maling i 2019. Anslått kostnad 600 000 kroner.

Konsmo kirke: Montering av takrenner til neste år. Kostnadsanslag: 80 000 kroner.

Konsmo kirke: Montering av varmestyringsanlegg, automatisk ringeanlegg og renovering av trapper, Kostnaden anslås til 150 000 kroner, og arbeidet skal utføres i årene fra 2020 til 2023.

Konsmo kirke: Bygging av bårerom i redskapshuset. Skal utføres mellom 2020 og 2023. Kostnaden er anslått til 500 000 kroner.

Grindheim kyrkje: Utvendig maling. Utføres i 2020. Kostnadsanslag 600 000 kroner.

Grindheim kyrkje: Montering av nye takrenner. Arbeidet utføres i 2020. Kostnadene anslås til 80 000 kroner.

Grindheim kyrkje: Montering av varmestyringsanlegg, innbruddsalarm og tåkeanlegg/oppgradering av brannalarmanlegg. Renovering av trapper og universell tilrettelegging inne i kirka. Planlegges for 2020-2023. Kostnader anslått til 300 000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...