Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Pastor Helge skal jobbe for forfulgte kristne

LEGGER IKKE INN ÅRENE: Helge Hollerud (66) har blitt pensjonist, omsider. Så nå tar han fatt på jobben med å hjelpe forfulgte kristne. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Han er omsider pensjonist nå. Men i morgen begynner Helge Hollerud (66) i ny jobb, i organisasjonen Åpne Dører. Nå blir hovedoppgaven å hjelpe forfulgte kristne.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:02

ILDDÅP: Starten blir en ilddåp. Allerede mandag reiser han til Kairo for å besøke egyptiske kristne. De siste årene har blodige angrep på kristne kirker, ofte under gudstjenestene, blitt et stadig større problem i Egypt.

– Vi skal være der i fem dager – de må være der hver eneste dag, sier Hollerud til Lyngdals Avis. Fortsatt er alt nytt – han har ikke full oversikt over programmet på reisen, ennå.

Overrasket

– Det var en overraskelse å bli bedt om å ta denne jobben, innrømmer han. Hollerud har nylig avsluttet ti år som pastor i den evangelisk-lutherske frikirken i Lyngdal.

– Jeg skal jobbe 50 prosent i Åpne Dører. Organisasjonen er en del av Open Doors International som jobber for verdens forfulgte kristne.

Det norske hovedkvarteret ligger i Kristiansand, der Helge Hollerud også får sitt nye arbeidssted.

Knyttet til Lyngdal

Mye av jobben vil bestå av informasjonsvirksomhet og forkynnelse.

– Jeg kommer til å besøke kirker, bedehus og skoler – først og fremst i lokalområdet, men kanskje noe rundt i landet og utenlands, også, forteller han.

– Vi ser ikke bort fra at vi kommer til å flytte etter hvert. Men Lyngdal blir uansett ikke kvitt oss så lett. Vi beholder hytta på Gitlevåg, slår han fast.

Livsfare

Kristne er i dag den religionsgruppen som er mest utsatt for forfølgelse i verden. I mange land er det forbundet med livsfare å stå fram som kristen.

– Og forfølgelsen av kristne øker, sier Hollerud.

– Det er godt kjent at ytterliggående muslimer som angriper kristne. Men også indiske og nepalske hindufundamentalister står bak drap på kristne. I disse landene rammer angrepene også muslimer.

– Et nøkkelord for Åpne Dører er trosfrihet. I Vest-Europa trues denne trosfriheten av sterkere sekularisering. Dette er nytt hos oss, selv om vi kjenner det fra de gamle østeuropeiske regimene, sier Helge Hollerud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...