Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Overveldet over responsen på Yasminkampanjen

STARTET KAMPANJE: Remi A. Netteland og Marit W. Bergem i Media Sør har som mål at det lokale engasjementet skal åpne opp for at myndighetene til å utvise skjønn i Yasmin-saken, og sørge for penger til ankesaken til Yasmin Kristensen. Foto: Erlend Haddeland

Over tusen har så langt signert kampanjen for at Yasmin Kristensen (34) skal få bli værende med ektemannen og deres fire barn i Norge.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Media Sør har dratt i gang aksjonen Yasminkampanjen til støtte for firebarnsmoren fra Årnes som har mistet statsborgerskapet og trues av utvisning.

Onsdag kveld ble Yasminkampanjen.no rullet ut, og morgenen etter hadde over 1000 signert oppropet og over 10 000 kroner hadde kommet inn gjennom Vipps, penger som er øremerket til ankesaken.

– Responsen har vært overveldende. Etter at vi la siden ut i går og så at det begynte å fylle seg opp med bilder av mennesker, så stoppet jeg opp litt og bare kikket. Det var et følelsesmessig øyeblikk. Kampanjen og støtten til Yasmin begynte å få ansikter knyttet til seg. Det var sterkt å se. Vi hadde 300 underskrifter før det hadde gått en time. Og nå har vi over tusen. Etter min mening er dette allerede stort nok til at myndighetene ikke kan overse det. Jeg håper jeg har rett, sier daglig leder Remi A. Netteland i Media Sør.

Bakgrunn: Yasmin skal tvangsskilles fra mann og barn

UTVIS SKJØNN, IKKE YASMIN: Yasminkampanjen.no ble lansert onsdag kveld, én uke etter at situasjonen til Yasmin Kristensen ble kjent for offentligheten. Foto: Skjermdump

– Det er umulig å forestille seg hvordan hun har det

Media Sør er initiativtaker til Yasminkampanjen, og vi gjør for ryddighetens skyld oppmerksom på at de har med seg Lyngdals Avis som samarbeidspartner i kampanjen.

Kommentar: – Utvis skjønn, ikke Yasmin

Kampanjen er også klarert med støtteaksjonen som er dradd i gang.

Saken har engasjert stort over hele landet etter at den ble kjent forrige uke.

– Jeg lot meg engasjere fordi jeg har barn selv. Det er utenkelig å måtte forlate dem. Det er umulig å forestille seg hvordan hun har det. Det var naturlig å se etter en måte å bidra på når noe rører en ved hjertet, sier Netteland.

UNDERSKRIFTER: Gjennom Facebook-profilen sin signerer folk på sin støtte til Yasmin. Foto: Skjermdump

Dette er Yasminkampanjen

Yasminkampanjen dreier seg om en digital underskriftsaksjon. Via yasminkampanjen.no kan folk gå inn og lese om saken. På siden vil de finne en knapp de kan trykke på for å signere kravet om at Yasmin må få bli hos ungene sine.

– Jeg skal ikke gå inn på de tekniske sidene, men folk må bruke facebookpåloggingen sin for å kunne signere kampanjen. Dette gjør vi for å sikre at underskriftene er reelle, sier Netteland, som har hatt et team som har hatt lange dager for å få siden opp å gå.

I tillegg til å vise Yasmin støtten hun har i lokalsamfunnet, er formålet med underskriften også et signal til norske myndigheter om å endre praksisen, slik at de kan utvise skjønn i spørsmål om utvisning fra landet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...