Ordføreren er fornøyd med statsbudsjettet

Ordfører Jan Kristensen (H) er fornøyd med statsbudsjettet. – Det er mye å lese, men så langt virker det bra, sier han.

Ordfører Jan Kristensen i Lyngdal er så langt fornøyd med det han har sett av neste års statsbudsjett. Se også alt fra Vest-Agder.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2017 kl 11:39

Lyngdal tilhører ikke hovedpunktene for neste år når det gjelder tallene finansminister Siv Jensen (Frp) la fram i formiddag. Det var da heller ikke ventet.

For Lyngdals del dreier det seg om vei, hvor bedre vei er stikkord.

E18 Kristiansand-Lyngdal

– Jeg har ikke fått lest mer enn noen av hovedpunktene, men det jeg ser er jeg fornøyd med. Da tenker jeg spesielt på det som har med vei å gjøre, sier ordfører Jan Kristensen (H) til Lyngdals Avis.

  • E18 Utbygging av Kristiansand-Lyngdal.

Utbygging av Kristiansand-Mandal øst i første halvår 2018. Forventet veiåpning i slutten av 2021. 24 600 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet. Bompengefinansiering: 7 862 millioner kroner.

LES OGSÅ: Hele statsbudsjettet for Vest-Agder

  • E39 Lyngdal–Flekkefjord:

Bl.a. prioritert midler til å starte opp arbeidene med å utbedre fire tunneler på strekningen, i henhold til sikkerhetskrav.

  • Planleggingsarbeid E39 Lyngdal-Ålgård

Midler til videre planlegging. Ikke oppgitt hvor mye kroner det settes av.

Andre områder i nærheten

Vi tar også med noen andre området i nærheten av Lyngdal som får midler gjennom statsbudsjettet 2018.

  • Båly fiskerihavn i Lindesnes kommune. Forlengelse av kai, 5,47 millioner kroner.
  • Regjeringen foreslår å bevilge 732 millioner kroner til byggeprosjekt med nytt fengsel i Agder. Her skal blant annet Mandal få 100 plasser.

– Det er også noe jeg er fornøyd med, at vi så nær Lyngdal får rustet opp i Mandal innen den sektoren, sier Kristensen.

  • Regjeringen vil videreføre bevilgningen på 1,2 millioner kroner til forsøksprosjektet «Tverretatlig akuttjeneste for barn og unge» i Kristiansand. Prosjektet er et samarbeid mellom barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus. Prosjektperioden varer ut 2019. Kilde: NRK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...