Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Oppklarer færre saker i Lyngdal

LENSMANN: Jan Terje Aas forteller om oppklaring ved lensmannskontoret i Lyngdal.

Oppklaringsprosenten ved Lyngdal lensmannskontor går ned. Det viser tallene fra 2017.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TALLENE: I 2016 hadde lensmannskontoret en oppklaringsprosent på 57,4 mens det for 2017 kan skilte med 52,8 prosent.

- Vi kommer aldri til å klage på bemanning, men vi ser fram til at bemanning skal økes, som det sies fra sentralt politisk hold, sier lensmann Jan Terje Aas til Lyngdals Avis.

Lensmannen innrømmer også at kontoret i Lyngdal bruker lang tid på flere saker.

- Ja, vi bruker for lang tid flere ganger, av ulike årsaker, forteller han.

Vinning og voldssaker

Nær sagt som vanlig så er det vinningsforbrytelser det er mest av også i Lyngdal. I fjor hadde kontoret 119 saker som dreide seg om nettopp det.

- Da snakker vi om anmeldte saker og det er noen opp fra året før, forteller han. Da var det 104 slike saker.

Men ofte har saker en sammenheng.

- Det er også en del narkotikasaker som vi kommer over. I den forbindelse er det heller ikke uvanlig at det avdekkes vinningskriminalitet, fortsetter han.

Ikke aktive nok

Leser en videre på statistikken så ser man at antall anmeldelser på narkotika går ned. Fra 78 i 2016 til bare 27 saker i fjor. Det betyr ikke at nedgangen av bruk av narkotika har gått ned.

- Nei, det gjør det ikke. Det forteller mer om saker som vi har avdekket etter vårt arbeid. I 2018 skal vi være mye mer aktive og da vil vi se resultater når en ny statistikk skal legges fram i januar neste år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...