Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nye E39: Kan bli full stopp

AVVIST: Her avviser Bjerkreims kommunestyre saken om bompengefinansiering av nye E39 mellom Lyngdal og Ålgård. Foto: Keth Odland, Dalane Tidende

Kommunestyret i Bjerkreim kan sette en stopper for nye E39 med sitt nei-vedtak om bruk av bompenger. Kommunestyret i kommunen sa i går nei til bruk av bompenger.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 08:02

MØTE: Det er Stavanger Aftenbladet som skriver dette.

Med ni mot åtte stemmer sa kommunestyret nei til å bruke bompenger på strekningen.

Det var Senterpartiets gruppeleder og partiets ordførerkandidat, Kjetil Slettbø som fremmet forslaget som ble vedtatt.

Ønsker ny vei

– Et ryddig vedtak, sa Slettebø.

I vedtaket fra kommunestyret heter det at Bjerkreim kommune ønsker ny E39, men at det skal gjøres et vedtak om delfinansiering når valget av trasé er tatt og estimert kostnad av veien er avklart. Det siste er det Dalane Tidende som melder.

Mangler finansiering

Stavanger Aftenblad har snakket med Nye Veiers direktør for planprosesser og samfunnskontakt Finn Aasmund Hobbesland, som sier at med vedtaket i Bjerkreim så er ikke veien fullfinansiert.

Det kan bety full stopp i hele prosjektet mellom Lyngdal og Ålgård.

Hobbesland sier det ikke direkte, men det er i følge avisen vanskelig å tolke hans utsagn annerledes:

– Nå må vi samle vedtakene fra alle kommunene langs den nye traseen og finne ut hva vi skal gjøre, men med Bjerkreims vedtak er ikke finansieringen på plass, sier Hobesland til Aftenbladet.

– Betyr det at prosjektet blir stanset?

– Veien er ikke fullfinansiert, gjentar Hobesland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...