Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ny E39: Lyngdal–Feda vest bygges sist

FORTSATT TO FELT: Firefeltsveien over Fedafjorden og videre mot Lyngdal Vest vil først komme etter 2030. Resten av ny E39 mellom Kristiansand og Stavanger skal stå ferdig i 2027. Foto: Avisen Agder (arkivfoto)

Mens resten av firefeltsveien til Stavanger skal stå ferdig i 2027, vil strekningen Lyngdal–Feda vest først bygges etter 2030.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2018 kl 10:06

MOTORVEI: Årsaken er dels lavere trafikkmengde og dels kontraktforhold.

Samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen bekrefter dette.

To mulige traseer

– På denne strekningen er det en OPS-kontrakt (offentlig privat samarbeid) som løper. Trafikkmengden er heller ikke et problem, sier han til Fædrelandsvennen.

Det er selskapet Allfarveg AS som har denne kontrakten, som løper fram til 1. september 2031.

Nylig ble det klart at den nye veien ikke skal bygges over de tett befolkete områdene på Jæren, men mer eller mindre følge dagens E39-trasé, som går lenger inn. Det jobbes med to mulige traseer fra Feda via Moi og Vikeså til Ålgård.

Les også: Går inn for to indre korridorer i ny E39

Byggestart I høst

Allerede senere i år stikkes spaden i jorda for nyveien. Det skjer på strekningen Kristiansand – Mandal.

Nye Veier, som skal bygge den nye veien jobber nå med å sette opp en prosjektorganisasjon i Stavanger som skal starte utbyggingen vestfra.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...